Başkan Erdem yayımlamış olduğu mesajda şu ifadeleri kullandı;

“Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 100. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri (Türkiye Cumhuriyetini) ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak."sözüyle Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Türkiye Cumhuriyetini Türk gençliğine emanet ettiğini bir kere daha anımsıyoruz. 19 Mayıs, emanetine sahip çıkan Türk gencinin gururu, gençliğine güvenen Ata’nın doğduğu gündür. Gençlik gelecek demektir, Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisidir.

Türk genci şanlı tarihinin, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. 19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme boyun eğmeyen milletimizin var oluş mücadelesinin ilk adımıdır.

Atatürk, en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emanetine Cumhuriyet’e sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir.

Milli mücadeledeki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi, ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bunun bozulmasına,başta Türk Gençliği olmak üzere Türk Milleti fırsat vermeyecektir.Milletimiz çok büyüktür ve çok cesaretlidir hiç korkmayalım. Hiçbir zaman o esareti ve aşağılığı kabul etmedi etmeyecektir.

Gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en samimi duygularımla kutlar, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anarım.”