HABER - Muammer SOYLU

Geçtiğimiz haftalarda ALKÜ’de gerçekleşen programa konuk olan Acun Ilıcalı, bir çok öğrencinin sorunu haline gelen otobüs fiyatlarına el atmış konuyu Bakan Çavuşoğlu’na bildirmişti. Ulaşım ücretlerinin pahalı olduğunu belirten Acun Ilıcalı’yı dinleyen Bakan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i aramış, telefonu alan Ilıcalı otobüs fiyatlarının öğrenciler için fazla gelerek düşmesi gerektiğini belirtmişti. Öğrencilerin ve Acun Ilıcalı’nın isteğini geri çevirmeyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’te bundan sonra Alanya’da 2.25 TL olan ücretin öğrenciler için 1.80’e düşürüleceğini ifade etmişti.

ÖĞRENCİLER İÇİN FİYATLAR DÜŞMÜŞTÜ

Daha sonrasında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da ikinci kez toplandığı UKOME alt komisyonundan Alanyalı öğrencileri sevindiren karar çıkmış, toplantıda Alanya’daki halk otobüsü fiyatlarının Antalya ile aynı olması yönünde görüş birliğine varılmıştı. Buna göre Alanyalı öğrencilerin 20 Kasım tarihinden itibaren halk otobüslerine 2.25 lira yerine 1.80 lira bilet parası ödeyerek binmesi kararı verilmişti. Karar sonrası öğrenciler büyük mutluluk yaşayarak maddi olarak rahatlayacaklarını belirtmişlerdi.

SESSİZ GELEN ZAM BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Gelen indirim sonrası öğrenciler artık 2.25 TL yerine 1.80 öderken, vatandaşlar kent kartlarıyla ödeme yapmaya çalıştığında önceden 3 TL kesilirken şimdi 3.20 TL kesildiğini fark etti. Durumun farkına varan vatandaşlar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e büyük tepki gösterdi. "Öğrencilere indirim yapıyoruz" diyerek halka sessiz sedasız zam yapan Böcek için sert konuşan vatandaşlar, “Zaten yeterince yüksek olan fiyatları da daha da yükseltmişsiniz. Öğrencilere gelen indirimle bizlerde indirim bekledik. Ama siz fiyatları aşağı çekmek bir yana zam yapmışsınız. Allah’ınızdan bulun ne diyelim”  dediler.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Ünlü online imza toplama platformu CHANGE.org üzerinden başlatılan bir kampanya ile Alanya’da tepkilere neden olan yüksek otobüs fiyatlarına dikkat çekildi. Hülya Karadayı tarafından başlatılan  “Kentkartla  3.20 TL’ye Hayır” kampanyası bir günde 350 kişi tarafından imzalandı.

Karadayı, kampanya metninde şu ifadelere yer verdi: “Artık yetti… Sessiz sedasız 4 TL’ye çıkartıldı Alanya'da otobüs ulaşım ücreti. Kentkartla 3.20 TL olan bu bedel en uzunu 10 kilometre olan bu hatlar için fahiş bir ücret. Kışları herkesin işsiz olduğunu düşünürsek büyük bir lüks haline geldi. Birde Mahmutlar’da oturanlar var, 2 vesait yapmak zorunda kalıyorlar. Sadece Cuma pazarına kadar olan araçlar akşamları erkenden sonlandırıyor. Mahmutlar-Otogar arası otobüs seferleri konulmalı, otobüs seferleri saat 01.00 e kadar uzatılmalı ve ücretleri düşürülmeli. Sosyal belediyecilik anlayışı Alanya için de geçerli olmalı. İzmir’deki gibi tek basım ile 90 dakika in-bin ücretsiz olmalı. Biz CHP’yi bizleri mağdur etsin diye seçmedik.”

İmza atarak destek olmak için tıklayın