Daha sonra Alanya’nın ilk ve en eski odası olan, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Darı'yı ziyaret etti.Ziyaret sırasında Ali Darı'ya Projelerini ve Alanya Sevdasını Anlatan Akdağ'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren kooperatif başkanı Ali Darı: "İbrahim bey öncelikle sizi bu adaylık sürecinde ki medeni cesaretinizden dolayı kutlarım..Tüm adaylar sizin gibi vizyon ve proje sahibi olmalı.O zaman Alanya halkı tercihini daha kolay ve adaletli yapacaktır.Size başarılar dilerim." dedi.

Alanya Gündemini gazeteci kimliği ile de takip eden Akdağ, Bir sonraki ziyaretini Bilen Markete yaptı. Bilen Markette sıcak bir muhabbet ile karşılanan Akdağ, yaptığı proje tanıtım ve takdiminden sonra şunları söyledi; ”Gençlerimiz ve bazılarımız bilmese de bu güzel mekana ve bu bilge insanlarımıza ziyaretimin sebebini açıklayayım.Abdullah ve Nuri Bilen kardeşler ile dostluğumuz çok eskiye dayanıyor ama bu mekânın ve bu değerli insanların iki önemli özelliği var. Birinci özellikleri ,Alanya Turizminin emekleme döneminden bugünlere dek,işletmelerini ayakta tutan Ülkücü kardeşlerimiz olması. İkinci ve en önemli özellikleri ise; Alanya’mızın kalbi burada atmaktadır. Yani Alanyamız’da bulunan Kanaat önderleri,halkın içinde etkin,yetkin ve sevilen insanlar buraya gelir ve gündemi değerlendirirler.O yüzden burada olmak ve burada konuşulanlara vakıf olmak,Alanya Gündemine ve hatta Alanya Anket sonucuna dair bilgi sahibi olmakla eş değerdedir...”

Ziyaretlerine hız kesmeden devam eden Bağımsız Belediye Başkan Adayı İbrahim Akdağ, Alanya SGK-Sosyal Güvenlik Kurumu müdürü Muharrem Kaya'yı ziyaret etti. Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci'nin de orada olması sohbete renk ve zenginlik kattı. Daha Sonra Alanya İlçe Seçim Müdürü Cemal Yüzer'i Alanya Adalet Sarayında ki makamında ziyaret eden Akdağ, Seçim tarihi,Seçim kuralları,müracaat ve yapılması gerekenler üzerine bilgiler aldı ve kendi projelerini anlattı.Günün Son Ziyaretinde,Alanya Vergi dairesi binasında bulunan Mal Müdürü Salih Taşdem’i makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunarak tamamlayan Akdağ gün sonundaki çalışmasını şu cümlelerle tamamladı; “Alanya Sevdamız 1 Nisan sabahında Güneşli ve aydınlık yarınlara giden bir tarih olacak.”