Alanya’yı ortak akılla yöneteceğiz diyen Çakır, kendilerini karşılayan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ve yürütme kurulu üyelerine teşekkür etti.

Alanya’nın tarihi, turizmi, tarımı ve kültürel değeri ile bir çok ilçeden önde gelen bir şehir olduğunu belirten Çakır; “Seçim programımız çerçevesinde ziyaret ettiğimiz Alanyalı hemşehrilemiz, oda ve STK’larımıza anlattığımız gibi; hizmet vizyonumuzun temelinde şehrimizin tüm dinamikleriyle İstişare ve ortak akılla hareket bulunmaktadır. Şehrimizi, ‘ben yaptım oldu’ zihniyetinden kurtarıp, uzlaşı ve ortak akılla yöneteceğiz. Alanya’nın büyükşehir olması stratejik, jeopolitik olarak mümkün ve biz bunun için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.”dedi. Çevre, kıyı ihlalleri, eğitim, trafik, otopark, kent kart, büyükşehir vb. konuların istişare edildiği ziyarette Çakır, “Alanya’nın değişim arzusu bizi bu sürece yönlendirdi. Biz alternatif bir adayız. Kimseyi eleştirmiyoruz, muhalif değiliz. İstişare ve ortak akıl bilinciyle bu şehri yönetmeye talip olduk.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Ziyaretlerinden dolayı Çakır ve ekibine teşekkür eden Özcan; “Alanya Kent Konseyi herkesi kucaklayan bir kurum. Bir fikrim var, bir projem var diyen herkesi Kent Konseyi’ne bekliyoruz. Halkın alışık olmadığı bir seçim sürecine girdik. Demokratik çerçevede güzel bir yarış olmasını ümit ediyoruz. Yerel yönetimlerde ben de hizmete varım diyen tüm adaylarımıza başarılar diliyoruz.”dedi.

Özcan ayrıca; Alanya’nın şu an en önemli sorunlarının başında ulaşım, trafik, otopark sorunu geldiğine ve Alanya’nın il olmamasının getirdiği sorunlara değinerek; “Alanya’dan büyükşehire giden bütçenin tekrar Alanya’mıza hizmet olarak dönmesi gerekir.” dedi.