Haber: Gazete Alanya

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörlüğü Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni için memleketi Alanya'ya geldi. Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi'ndeki törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Rektörü Mehmet Durdu Öner, Alanya protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmsıyla başlayan programda sonra ALKÜ'nün tanıtım filmi sunuldu. 
Açılış konuşmasını yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, "Alanya'nın okullarında ve diğer eserlerde Alanya'nın değerli kişilerin isimlerinin yaşadığını görüyoruz. Rafet Kayış, böyle güzel bir binayı kazandırarak üniversitemize hediye etti. Bakan Çavuşoğlu da ülkemizin çıkarlarını için koşturuyor. Kendisinin Alanya ve Antalya için çok büyük hizmetleri var. Bir eğitimci olarak bana göre en büyük katkısı Alanya'ya bu üniversiteyi kazandırmış olması. Çavuşoğlu'nun adı kitaplarda, gönüllerde yaşayacak. Kendisi uygun görürse Cikcilli Kampüsü'nün adının Çavuşoğlu Kampüsü olmasını istiyoruz" dedi. 
'Hep bunun ukdesini yaşadım'
Hayırsever işadamı Rafet Kayış da, "Ben memleketin çocuklarına teknik eğitim için uğraşlarda bulundum. Yıllar önce sanat okulu için uğraşlarda bulundum ama nasip olmadı. Ülkemizin çocuklarına bir teknik okul kazandıramadım. Aile içinde bunun ukdesi konuşuldu. Oğlum Serhat bunu gerçekleştirdi. Kendisine bunun için teşekkür ederim. Umarım bu okuldan mezun olacaklar ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracaktır" diye konuştu.
'Sizlerin desteğini görüyoruz'
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, "Şehrimiz günm geçtikte gelişiyor, güzelleşiyor ve vizyon kazanıyor. Şehrimizde önceden turizm, tarım ve inşaattan bahsedilirdi. Şimdi ise şehrimiz bir medeniyet şehri oldu. Üniversitelere vermiş olduğunuz katkılardan dolayı Bakan Çavuşoğlu'na teşekkür ederim. Değerli akademisyenler sizlerinde de desteğini görüyoruz. Bunun için sizlere de teşekkür ederim. Rafet Kayış'a da bu eseri yaptığı için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
'Her türlü yatırıma sahip çıkılıyor'
Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu da, "Türkiye'de 2 üniversitesi ve 1. Lig'de bir takımı olan ilk ilçe. İlçemizde her türlü yatırımlara sahip çıkan bir ilçe. Ben bu yatırımda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. 
'Alanya sevdalısıyız'
Bakan Çavuşoğlu da, programa geç kaldığı için katılımcılardan özür diledi. Hainlerde hesap sormaya devam ettiklerini belirten Çavuşoğlu, "Alanya ve Antalya'ya önem veriyoruz. Eğitime önem veriyoruz. Eğitide Alanya ilklerin ilçesi oldu. Hiçbir ilçede olmayan okullarımız var 2 üniverstemiz var. İnşallah AHEP Üniversitesi'ni de büyüteceğiz. ALKÜ de hedefine doğru büyüyor. Türkiye'nin 100. yılına Türkiye çok güçlü girmeli. 2053, 2071 hedeflerimi var. Bu nedenle eğitime önem veriyoruz. Üniversite kurulduğunda birkaç yüz öğremci vardı. 20-30  bin öğrenci var dediğimde tıpku Kuşyuvası tünelleri konusu gibi bakılıyordu. Tıp Fakültesi'ni Akdeniz Üniversitesi'nde devam ediyordu. Şimdi Alanya'ya geldi. Gelecek sene yeni yeni fakültelere öğrenci alacağız. Eğitim Fakültesi bitiyor. Eğitim Fakültesi'nin farklı bölümlerine öğrenci alacağız. Mühendislik Fakültesi'nin değişik bölümlerine öğrenci alacağız. Tıp Fakültesi inşaatına da başlayacağız. Bu hedefleri tamamladığımızda üniversitemiz 50 bin hedefine ulaşacak. Rektör Pınarbaşı adımı Cikcilli Kampüsü'ne önerdiniz. Prensip olarak adımın emeğimizin geçtiği yerlere konulmasına karşıyız. Biz isim için hizmet etmiyoruz. Alanya, Antalya sevdalısıyız. Hayırsever vatandaşlara teşekkür etmek istiyoruz. Bir üniversitenin büyümesi için ticaret ve sanayi odası ile hayırseverlerin desteği lazım. Eğitim için hayır yuapan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bugün açılışını yapacağımız binaların öğrencilere ve Alanya'ya hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Konuşmasının ardından Kayış'a Çavuşoğlu ve Pınarbaşı tarafından hediye verildi. Daha sonra Pınarbaşı ve Çavuşoğlu birbirlerine karşılıklı hediyeler verdiler. Hediye verilmesini ardından Alanya Müftüsü Mustafa Topal tarafından toplu dua yaptırıldı. Duadan sonra Mühendislik Fakültesi protokol tarafından kurdele kesilerek açıldı. Bakan Çavuşoğlu ve protokol Eğitim Fakültesi'nin temelini attıktan sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.