ASGED Başkanı Şükran Aslan Çalık, Kasım ayı itibarı ile Hazirana kadar 15 günde bir yapılacak olan eğitim seminerlerine(söyleşilere) davet etti. İlk söyleşi, 25 Kasım Pazartesi saat 10:30’da “Kadına Şiddetle Mücadele” olacak ve ASGED dernek ofisimizde gerçekleştirilecek. Bir avukat ve psikologun katılımıyla gerçekleşecek olan söyleşilerin ana başlıkları şu şekilde;

“Şiddetin tanımı, Haklar, Nereden yardım alabilirim, Psikolojik desteğin önemi, Aile kavramının önemi, Soru cevap”

İkinci seminerin ise “İnsan Hakları ve Engelli Hakları”  başlıklı olacağı ve 10 Aralık Salı günü  düzenleneceği ifade edildi. Devam eden programda 25 Aralık Çarşamba günü “Etkili Medya Okuryazarlığı” semineri yer alacak  ve yıl boyunca tüm seminerler ücretsiz olacak. Seminerlerimizin sosyal medya üzerinden ve basından duyuruları yapılacağı ve takip ederek başvuru yapmanın yeterli olacağı ifade edildi.

ASGED’İN AMACI

Çocuk ,yetişkin dezavantajlı gurupların sosyal ,saglık,egitim alanlarında daha bilinçli ve farkındalıgı yüksek bireyler olarak toplumsal degerlere katkıda bulunmalarını ve bu kazanımların sürdürülebilirliligini saglamak amacı ile kurulmuştur.

Çalık yaptığı açıklamada; "Dernegimizde bizlerle beraber çalışmalarımıza destek vermek isteyen herkeside “Hayalleri gerçege dönüşen,mutlulukları gözlerine yansıyan,gelecege umutla bakan bir nesil için ...”dernegimize davet ediyorum." ifadelerine yer verdi. 

Dernek adresi: Güllerpınarı mahallesi.İmamdayı sk.No:16/Alanya