Büyükşehir Belediyesi yeraltına yapılan yatırım ve hizmetlerle Antalya ve 19 ilçesinin altyapı sorunlarını çözüyor. ASAT, Nisan 2014'ten bugüne altyapı konusunda Antalya ve ilçeleri için içme suyuna 636 milyon 404 bin 549 TL, atık su arıtmaya 362 milyon 319 bin TL, kanalizasyona 254 milyon 868 bin TL, yağmur suyuna 158 milyon 709 bin 580 TL, sulama suyuna 12 milyon 367 bin TL, asfalt, etüt ve işletme tesisleri yatırımlarına 135 milyon 968 bin TL, ASAT ek binası 7 milyon 537 bin 840 TL, Sedir Spor Kompleksi'ne 20 milyon 210 bin TL olmak üzere toplam 1 milyar 560 milyon 636 bin 704 TL harcadı.

Akseki ilçesine su getirme projesi kapsamında özellikle Susuzşahap, Cevizli, Güçlüköy, Karakışla, Akşahaplı bölgelerindeki su sorunu çözüldü. İbradı- Ormana bölgesine kanalizasyon yapıldı.

İLÇELERİN SORUNLARI GİDERİLİYOR

Alanya ve Gazipaşa bölgelerinde önemli içme suyu projeleri gerçekleştirildi. Gazipaşa'nın Karasu Kaynağı İçme Suyu projesi ile bölge halkı yayla suyuna kavuştu. ASAT'ın Manavgat'ta gerçekleştirdiği kanalizasyon, yatırımı ile taşkın su problemini çözüme kavuşturuldu. Ayrıca yapılan içme suyu isale şebeke hattıyla bölgenin şebeke boruları yenilendi.

YILLARCA YAPILMAYANI ASAT YAPTI

Kumluca-Finike-Demre-Elmalı ve Kaş'a 55 milyon TL'lik kanalizasyon yatırımı yapan ASAT Genel Müdürlüğü, bölgenin içme suyu yatırımlarını da hayata geçirdi. Korkuteli Manay Su Getirme Projesi ile bölgede özellikle yaz aylarında yaşanan içme suyu sorunu çözüme kavuşturulacak. Ayrıca ilçenin 8 mahallesinde başlatılan kanalizasyon çalışmalarıyla bu sorun da çözüme kavuşacak. Serik ilçesinde ise Kızderesi'nin üstü doldurularak yeni bir giriş kazandırıldı. Yağmur suyu çalışmaları ile turizm bölgelerinin altyapı sorunları giderildi.

TURİZM BÖLGESİNE ARITMA TESİSİ

ASAT, Antalya'nın en büyük sermayesi olan denizini de koruyor. ASAT, inşa ettiği son teknoloji arıtma tesisleri ile Akdeniz'e atıksu bırakmıyor. Turizm merkezlerinin yanı sıra kapasite ve teknoloji sorunu yaşayan Korkuteli, Alanya-Manavgat, Demre ve Serik'te yeni arıtma tesisleri kuruldu. Kaş'ın arıtma tesisi yenilenirken, Kemer'e de yeni bir arıtma tesisi inşa edilecek. Öte yandan Antalya merkezde de halkın daha sağlıklı içme suyu alabilmesi için yatırımlarını sürdüren ASAT ekipleri, kanalizasyon yatırımlarına devam ediyor.