ALTSO Akademi’nin 2018 Yılı 1. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri başladı. Seminere ‘İmaj Nedir?’ sorusuyla başlayan Ataöv, “Bir kişi ya da kurumun diğer kişi ya da kurumların zihinlerinde bıraktığı algı ve resme imaj denir” dedi. İmajı yönetmenin kişisel ve kurumlar arası iletişimde çok önemli olduğuna değinen Ataöv, “İmaj doğru bir şekilde yönetilebilirse her zaman başarı için bir basamak yukarı çıkılmış demektir. Herkes imajını kendi oluşturur. İnsanların algısını kendi imajımızla yönetebiliriz” dedi.

İmajın; Öz İmaj, Algılanan İmaj ve İstenilen İmaj olarak üçe ayrıldığına dikkat çeken Ataöv, “Aynaya baktığımızda gördüğümüz bizim imajımızdır. Öz imajımızdır. İnsanlar fotoğraf gibidir büyüttükçe kalitesi düşer. Bu yüzden hem kendimizi hem de başkalarını gözümüzde büyütmemeliyiz. Öz imajımız ile insanların bize karşı algıladı imaj aynı olmalı” dedi. Kurumsal temsilden de bahseden Ataöv, “Resmi hayatta kişiler yoktur, unvanlar vardır. Bir topluluk adına bir yerde bulunmaya, bir topluluk adına bir yerde konuşma yapmaya, yazıp çizmeye, temsil denir” dedi.

Ataöv ayrıca, ilk izlenim, algı yönetimi, tecrübenin imaja etkisi gibi konularda da katılımcılara detaylı bilgiler aktardı. ALTSO Akademi’nin 2018 Yılı 1. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri 17 Şubat 2018 Cumartesi günü Melike Seylan’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘Z Kuşağı’ semineriyle devam edecek.