Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haşim Çakmaklı'nın da katılacağı seminerde, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı motosiklet ekipleri de seminere katılacak.  Ülkemizde omirilik felciyle sonuçlanan 10 kazadan 7 si bilinçsiz müdahele sonucu oluşmaktadır. Kaza anında doğru bir şekilde yapılması çok önemlidir. Yanlış uygulamalar yaralıların hayatını kaybetmesine veya sakatlanmasına yol açabilir. Herkese açık ve ücretsiz olan eğitim ile her an başımıza gelebilecek yada şahit olacağımız kazalarda bilinçli müdahele etme konusunda hayat kurtaran bilgiler teorik ve pratik olarak gösterilecek.

Eğitim hakkında açıklama yapan Alanya Motospor Kulübü Başkanı Uğur Uzun "Toplumda trafik bilincinin yaratılması, ilk yardım öneminin kavranması açısından üzerinde durulması gereken unsurlar bu bağlamda düzenleyeceğimiz eğitim seminerine tüm halkımızı davet ediyorum, 1 saat gibi kısa bir sürede öğreneceklerimiz bir hayat kurtarmamıza vesile olabilir. Kazalarda bilinçli müdahele etme adına herkesin bilmesi gereken şeyler. Elbette motosiklet sürücülüğünde koruyucu donanımlar en önemli yaralanmayı önleyici faktörlerdir. Mutlaka kaliteli kask, eldiven, bot, korumalı ceket/pantolon yada tulum kullanınız.Ama kazalar da hayatın gerçekleri arkadaşlar, unutmayalım ki bir bilgi bir vatandaşımızı hayata bağlayabilir.."

4 Mart Pazartesi akşamı düzenlenecek olan seminer ile katılımcılara  kaza anında ambulans gelene kadar yaralıya müdahele etme teknikleri öğretilecek.