ALTSO Akademi’nin 2019 Yılı 2. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri kapsamında 30 Kasım 2019 Cumartesi günü Prof. Dr. Sinan Canan’ın konuşmacı olarak katıldığı İFA (İnsanın Fabrika Ayarları) semineri gerçekleştirildi. ALTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere vatandaşlar büyük ilgi göstererek, salonu doldurdu.

Seminerin başında, bedenimiz ve zihnimizle barışık yaşamak için bilinmesi gereken en temel bilgileri ve İnsanın fabrika ayarlarını 5 maddede açıklayan Prof. Dr. Sinan Canan, “Kısaca İFA dediğimiz insanın fabrika ayarlarını beş maddede topluyoruz. Bunlar; bol hareket, az-çeşitli ve aralıklı yemek, olumlu/zengin sosyal ilişkiler, düşük stres ve sınırları aşmaktır. Biz bunları genel olarak şu şekilde de söyleyebiliriz, hareket et, acıkmadan yeme, sev-sevil, sakinleş-hafifle ve kendini gerçekleştir” dedi.

Seminerde ‘İnsan neden böyle?’ sorusunun cevabını da örneklerle katılımcılara aktaran Prof. Dr. Sinan Canan, insan bedenini de detaylı şekilde açıkladı. İnsanda beynin önemine dikkat çeken Canan, “Tabiatta her canlı içinde bulunduğu ortama ayak uydurur, adapte olur. Ama insan için aynı şey geçerli değil. İnsan hiçbir yere uyumlu değilken, her yeri kendine uyumlu hale getirir. Bunu da müthiş bir donanım olan beyinle yapıyor. İnsanoğlu yeryüzünün en zihinli canlısıdır. Beyin de bir hayatta kalma donanımıdır" dedi.

Prof. Dr. Sinan Canan ayrıca, insanoğlunun geçmişten günümüze gelişimi, hareketin insan yaşamındaki önemi gibi konularda da katılımcılara detaylı bilgiler aktardı.ALTSO Akademi’nin 2019 Yılı 2. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri, 07 Aralık 2019 Cumartesi günü Dr. Serkan Karaismailoğlu’nun katılacağı ‘Nöro Aile’ semineriyle devam edecek.