Uz. Dr.Mehmet Akdağ öncelikli takip ve özellikli planlama gerektiren Acil Servis uygulamasına  ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi,SBÜ Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Manavgat Devlet Hastanesi ve Kepez Devlet Hastanesi’nde başlanacağını açıkladı. Dr. Mehmet Akdağ:”  Bu uygulamayla birlikte Acil Servislerde birçok yenilikte beraberinde gelecektir. Amacımız acillerde yoğunluğu azaltarak hizmet kalitesini ve hasta memnuniyetini arttırmaktır. Bu doğrultuda  Kalite birimlerinizden aldığımız istatistiklere dayanarak  neler  yapabileceğimiz yönündeki çalışmalarımız devam edecektir” dedi. 

Uzman  Ahmet Güven’se  acil servislerde günlük ortalama binin üzerinde hasta bakıldığına dikkati çekti. Güven: “ Acil servislerde  binin üzerinde  hasta bakılmaktadır. Sizlerden aldığımız istatistik bilgilere dayanarak sorunlarımızı görmekte  çözüm odaklı çalışmalar yapmaktayız. İstatistik verilere baktığımızda il dışına sevk edilen vakaların ise genellikle psikiyatri hastaları olduğunu görmekteyiz. Bu sorunumuzu yakında çözeceğiz.” dedi.  Toplantı  daha soru cevap şeklinde devam etti.  Acil Servis hekimlerinin sorunları ve istekleri masaya yatırıldı. Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumunun daha kaliteli ve etkin yürütülmesi adına önemli kararlar alındı.

Toplantıya katılan  heyet,  ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetim ekibinin eşliğinde Acil Servis’i ziyaret ederek yapılan yenilikleri ve çalışmaları yerinde  izledi.  KBRN (Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer  kaynaklı tehlikeli maddelerin kasten, kazara veya doğal afetler sonucu ortama yayılarak insan ve çevre üzerinde yaratacağı olumsuz etkileri engellemek veya azaltmak amacıyla kurulan yer ) ünitesi ve  evde bakım birimini de ziyaret eden ekip  hastaneden ayrıldı.