Haber - Burak ÖZTUNÇ

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) esnaflara, Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları konusunda yaptığı çalışmalara devam ediyor.

ALESO Başkanı Nuri Demir bugün, TÜSMER Belgelendirme Hizmetleri şirketi ile bir protokol anlaşması yaparak; alçı sıva, kum sıva, boyacı, inşaat işçisi, iskele kurulum elemanı, kalıpçı, demirci, duvarcı (tuğlacı), alçı panel uygulaması, pvc doğrama, montajı, fayansçı, panel kalıpçı gibi meslek dallarında faaliyet gösteren kayıtlı üyelere belge verilecek. Esnaf Mesleki Yeterlilik Belgelerini ilerleyen tarihte yapılacak duyuru ile ALESO’da verilen kursun ardından alabilecek. Bu eğitim masrafları Mesleki Yeterlilik Derneği tarafından karşılanacak ve üyelere tamamen ücretsiz olacak. Eğitim başlama süreci ALESO tarafından üyelere bilgilendirilecek.

Konuyla ilgili bilgilendirme ve teşekkür mesajı yayımlayan ALESO Başkanı Nuri Demir, “Bu hususla ilgilenen başkanvekilimiz Ali İhsan Özdemir kardeşime çok teşekkür ederim.. TÜSMER Alanya temsilcisi Gülce Şenli hanıma da katkıları için teşekkür ederim.” dedi.