HABER - Yüksel SOYLU

Alanya’nın sevilen isimlerinden olan, 20 yıldır Konya Selçuk Üniversitesinde uzman psikolog  danışmanı olarak görev yapan Selahattin Avşaroğlu profesör oldu. İlkokulu Alanya Avsallar Mahallesi’nde okuyan Avşaroğlu, Alanya İHL lisesi mezun oldu. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümününü bitiren Avşaroğlu, 1995 yılında Niğde Üniversitesine asistan olarak girdi ve 2000 yılında Selçuk Üniversitesi Kampüs Sağlık Merkezinde uzman psikolojik danışman olarak görev yaptı.

2009 yılında yrd Doç. Dr. olarak özel eğitim bölümünde çalışmaya başladı ve rehabilitasyon psikolojik danışmanlığı ile ilgili çalışmalar yaptı. 2014 yılında Doçent olan Avşaroğlu, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında çok sayıda kitap bölümü yazdı ve editörlükler yaptı. Ulusal ve uluslararası makaleleri bulunan hocamızın yurtiçi ve yurt dışında sunduğu tebliğler bulunmaktadır. 2017 yılında Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesine görevlendirilen Avşaroğlu, 2019 Eylül ayında tekrar yurda dönmüş ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinde çalışmaya başlamış ve profesörlüğe yükselmiştir.

Gazete Alanya ailesi olarak gurbetçi akademisyenlerden biri olan Selahattin hocamızı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz. Alanya’mıza ve Milletimize hayırlı olsun.