HABER – Yüksel SOYLU

Alanya’da bugün iddialara göre sahil tarafında patlayan bir kanalizasyon borusundan akan atık sular denize karışmış, plajın rengi kahverengiye dönmüştü. Olay ile ilgili olarak açıklamada bulunan ASAT Alanya Şube müdürü Mehmet Oral, yaşanan manzaranın Alanya’da her yıl çiçek ve polenlerin oluşturduğu Mayıs köpüğünden kaynaklandığını ifade etti.

HER YIL YANLIŞ ANLAŞILIYOR

Her yıl ortaya çıkan manzaraya karşı zor durumda kaldıklarını ifade eden ASAT Alanya Şube müdürü Mehmet Oral, “Bilindiği üzere her yıl Mayıs ayları ortalarında Alanya’nın gördüğü ve şahit olduğu denizin üstünde beliren renkli sarımtırak şekillerden ibaret olup kesinlikle lağım atığı değildir. Bu tamamen bir göz yanılsaması olup her yıl çiçek ve polenlerin oluşturduğu Mayıs köpüğüdür.” Dedi.

DENİZDEN HER GÜN NUMUNE ALIYORUZ

Öte yandan Müdür Oral, Alanya’da hiç bir şekilde lağım atıklarının deniz atılmadığını, ASAT ekiplerinin çok titiz bir çalışma ile 24 saatte bir denizden aldıkları numuneler ile deniz kirliliğini ölçtüklerini belirtti. Sezonun açılması ile birlikte vatandaşların güvenle girip çıkabilecekleri bir deniz için çalıştıklarını ifade eden Oral, “Vatandaşlarımızın gönlü ferah olsun” diyerek her yıl yaşanan yanlış anlaşılmalara karşı vatandaşları uyardı.