HABER - Gazete Alanya

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya ASAT, genel bakım onarım ve zaman zaman meydana gelen sorunları ortadan kaldırmak için Pazar gecesi sabaha kadar mesaideydi. 50 kişiden oluşan 15 ayrı ekiple çalışma startını veren Alanya ASAT, önce 19 mahallenin içme suyunu kesti. Ardından 5 binlik ana depo ve ana boru hatlarının içindeki su boşaltıldı. Daha sonra 6 ayrı noktada 15 ekip çalışmaya başladı. Ana depoda temizlik, bakım ve onarım çalışması gerçekleştirilirken, diğer ekipler de boru hatlarındaki vanalara bakım yaptı ve eskiyenleri yenileriyle değiştirdi.

Suların kesintisine hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ellerine su bidonu alarak çeşmelerin yolunu tuttu. Çeşme başında sıra oluşturan vatandaşlar isyan etti. Alanya Belediyesi’nin anonsunu duyanlar önlemlerini aldı. Ancak anons verilmesine rağmen önlem almayan ya da aldığı önlem yetmeyen vatandaşlar susuz kaldı. Kimi vatandaşlar marketlerden damacana su alırken bazıları da çeşmelere akın etti.

TARİH ÖNCESİ DEVRE DÖNDÜK

Çeşme başında morali bozuk vatandaşlar, “ Biz su kesintilerinden mağduruz. Sularımızın gelmesini istiyoruz.Memleket tarih öncesi devrine döndü. Ne içecek ne yıkanacak ne de temizlenecek suyumuz var. Sularımız akmıyor.” diyerek şikayetlerini dile getirdiler.