Haber - Gazete Alanya
Alanya’nın Oba Mahallesi’nde hizmet veren beş yıldızlı bir otelin hemen önündeki sahile bildiğiniz beton dökülmesi vatandaşları adeta çileden çıkartmıştı. Oba Mahallesi’nde hizmet veren Asia Beach isimli beş yıldızlı otel tarafından geçtiğimiz aylarda otelin hemen önündeki sahile denize doğru uzanan devasa bir iskele yapılmıştı. Bu iskelenin olduğu bölüme şimdi de beton dökülmesi şaşkınlık yaratırken, o bölgeden denize giren vatandaşlar, “Bu nasıl bir mantık. Denizle kumların birleştiği bölgeye beton mu dökülür, bunu gören, duyan ve müdahale eden yetkili yok mu?” şeklinde tepkilerini dile getirmişlerdi.

AÇIKLAMA HALA GELMEDİ

Denizle kumun birleştiği kıyıya metrelerce uzunlukta beton dökülmesinin, tam bir sahil katliamı olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Otel yetkililerinden açıklama bekliyoruz. Bunun mantığı nedir anlayamadık. Kumların üstünde betonun ne işi var. Alanya’nın sahillerine sahip çıkan kimse yok mu?” şeklinde konuşmuşlardı. Vatandaşların isyanı sonrası yetkililerden hiçbir açıklama gelmedi. Yetkililerin açıklama yapmasını isteyen vatandaşlar sosyal medya üzerinden tepkilerine devam ederken, konuyla ilgili hiç kimsenin elini taşın altına koymaması daha büyük tepkilere neden oluyor.

Alanya sahillerinin asıl sahibi ve sorumlusu Devlet Hazinesi adına Maliye Bakanlığı olarak görülüyor. Yerel yöneticilerin ardından Milli Emlak Müdürlüğü'nün sorumlu olduğu bölge ile ilgili en son söz ise Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu'da. Mustafa Harputlu'nun konuyla ilgili devreye girip girmeyeceği ise merak konusu.