ÖZEL HABER - Burak ÖZTUNÇ

Alanya’nın Büyükpınar Mahallesi’nde seçimler bitti ancak gerilim hala bitmedi. Seçimlerde rakibine 26 oy fark atarak göreve  yeni gelen Muhtar Mehmet Arıkan’ın, seçimler sonrası önce köy sonra da Mahalle olan 11 yıllık imam İsa Doğan ile bir türlü yıldızı barışmadı. Muhtar Mehmet Arıkan seçimlerde tarafsız olması gereken İmam İsa Doğan’ın rakibine çalıştığını iddia ederken, İmam İsa Doğan’ın ise yakınlarına tarafsız olduğunu söylemesi kafaları karıştırdı.

MAHALLE ADETA İKİYE BÖLÜNDÜ

Yaklaşmakta olan Ramazan ayı öncesi başka bir imamı camilerinde görmek isteyen ve vatandaşların da böyle bir isteği olduğunu belirten Muhtar Mehmet Arıkan, İmam İsa Doğan ile görüşerek başka bir yere tayin olmasını istedi. İmam İsa Doğan ise bu işlerin aceleye gelmeyeceğini,  tayin işlerinin 6 ayı bulabileceğini söyledi. Tayinle ilgili araştırma yaptığını belirten Muhtar Mehmet Arıkan bu isteği bir kez daha İmam İsa Doğan’a iletince, ipler iyice gerildi. Muhtar ve İmam arasındaki gerilim son noktaya geldi. Bu tartışma tüm Mahalleye yansıyınca, imamı savunanlar ile muhtarı savunanlar olarak Büyükpınar Mahallesi ikiye bölündü.

“MÜHRÜNÜ CEBİNE SOK MUHTAR EFENDİ”

Türk Diyanet Vakıf-Sen Alanya Başkanı Fahri Özdemir ‘’Din görevlisi meslektaşlarımız, üyelerimiz kırmızı çizgimizdir’’ şeklindeki açıklamasıyla Büyükpınar Merkez Mahalle camii imamı İsa Doğan’a sahip çıktı. Fahri Özdemir, Muhtar Mehmet Arıkan’ı ‘Sabrımızı taşırma, o mührü cebine sok’ diyerek sert bir dille uyardı.

Özdemir daha da ileri giderek sosyal medya hesabından ‘’Medenice buradan adam gibi edepli bir şekilde son kez uyarıyorum. Alanya, Gazipaşa karayolu üzerinde bulunan ve yaklaşık 150 seçmeni bulunan bir mahallenin Sayın Muhtarı, edepsizlik yapmaya, din görevlisini tehdide devam edersen Türk Diyanet Vakıf - Sen Olarak yasal haklarımızı kullanarak hem tehdit, hem de görevi kötüye kullanmaktan dolayı suç duyurunda bulunacağız, ayrıca konuyla ilgili detaylı basın açıklaması yapacağız. Din görevlisi meslektaşlarımız, üyelerimiz kırmızı çizgimizdir.  Lütfen sabrımızı taşırma o mührünü cebine sok muhtar efendi. Bizde sana yem edecek meslektaşımız yok. Haberin ola’’ şeklindeki açıklamasıyla dikkat çekti.