İkinci Dünya Savaşı sonunda Hitler Almanya’sının kayıtsız şartsız teslimiyet ilan ettiği 9 Mayıs tarihi, dünyanın her yerindeki Rus vatandaşları tarafından Zafer Bayramı olarak kutlanıyor. Alanya’da yaşayan Rus vatandaşları da kendileri için özel bir anlam taşıyan 9 Mayıs Perşembe günü Kuyularönü Camii önünde başlayarak kortej halinde Şelale Meydanı’na doğru büyük bir coşkuyla yürüyecekler. Ondan sonra Şelale Meydanı önünde büyük konser gerçekleştirilecek.

Alanya Rus Eğitim ve Kültür Dernek Başkanı Ekaterina Gündüz programla ilgili açıklama yaparak, “9 Mayıs Zafer Günü 2. Dünya Savaşı’nın sonunda Almanya’nın kayıtsız şartsız teslimiyetini imzaladığı Sovyetler Birliği tarafından ilan edilen ve kutlanan en önemli gündür.

2. Dünya Savaşı’nın Sovyet Birliği tarafından kazanılması Birleşmiş Milletlerin kurulmasında rol oynamıştır. Sonra insan hakları evrensel beyannamesi Birleşmiş Milletlerin tarafından 1948’de kabul edilmiştir. Bugün günümüzde bu kararname 500’den fazla dile çevrilip yayınlamıştır ve hala günümüzde geçerliliğini korumaktadır. 9 Mayıs Zafer Bayramı bizim için en önemli bayramımızdır ve biz bu zaferi hatırlamak, bu geleneği geleceğe iletmek zorundayız.” dedi.