ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi; sosyal projelere destek vermek, ebeveynleri ve çocuklarını sağlık hakları konusunda bilgilendirmek adına bu etkinlikte yerini aldı. Gündüz Bakımevleri ve Çocuk Kulüplerinin de katılımları ile gerçekleşen organizasyonda oldukça renkli anlar yaşandı. Hastane standına katılan minik misafirlerle birlikte sağlık çalışanları bir yandan boyama yaptı bir yandan da aileleriyle konuşarak çocuklarına verilen sağlık haklarına değindi. Doktor olmak isteyen miniklere beyaz önlük giydirilip stetoskop takıldı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı da bu önemli sosyal projede yerini alarak çocuklarla birlikte vakit geçirdi. Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik ile bir araya gelen Prof. Dr. Lakadamyalı etkinlikte yer alan stantları da gezmeyi unutmadı. Çocukların renkli dünyasının yaşatıldığı program hakkında düşüncelerini paylaşan Başhekim Prof. Hüseyin Lakadamyalı; hastane olarak sosyal projelere önem verdiklerini, çocuklar yararına atılacak her adımda seve seve yer alacaklarını bildirdi. Prof. Dr. Lakadamyalı: ”Bugün bu güzel havada güzel organizasyonda biz sağlık çalışanları; çocuklarla ve aileleriyle birlikte olmak istedik. Çocukların en temel haklarından birisi de sağlık hakkıdır. Bu doğrultuda bizler de bilinçli bir kitle oluşumuna katkı sağlamak adına miniklerimizi bir yandan eğlendirdik bir yandan da hakları konusunda bilgiler verdik. Tüm halkımız gibi evlatlarımızın da nitelikli bir sağlık hizmeti alması adına çalışmaktayız. Bu güzel program için Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik ‘e teşekkür ederim.” Dedi.

Gün boyunca devam eden etkinlikte, çok sayıda ebeveyn çocuklarıyla birlikte uçurtma uçurup doyasıya eğlendi. Geriye bu güzel andan unutulmaz kareler kaldı.