HABER - Gazete ALANYA

Alanya’da bayram için otele tatil yapmaya gelen bazı yerli turistler tanınmış turizmcilerden olan beş yıldızlı otel sahibi Muammer Kodal’ı isyan ettirdi. Kodal, otelde kalan bazı kendini bilmez vatandaşların israftan hoşlandığını belirterek, “Sizin yaptığınızı elin Hristiyan’ı yapmıyor, Allahtan korkun” dedi.

Kodal’ın açıklaması şu şekilde:

“Turizm sezonunu açmıştık gelen misafirlerimizin çoğunluğu kendi ülkemizin insanları ilk resimde 3 kişi kahvaltı yapmış doymuşlar (Elhamdülillah !!! ) demişler, bu şekilde bırakmış gitmişler. İkinci resimde 2 kişi akşam yemeği yemişler soğuk büfesinden yiyecekleri ağaç tepsiyle beraber getirmiş masasına koymuşlar geriye bunlar kalmış onlarda ( Elhamdülillah!!! )demişler.

Pandemi kurallarına uymamakta ısrar ediyorlar, personele kafa tutuyorlar. Kurala uymamak İçin hatta daha ileri giderek “PARA verdim ben bu otele istediğimi yaparım. Verdiğim para kadar israf ederim” diyorlar. Düşünmeye başladım MEDENİYET denilen insani değerlere uymak bize de gelecek mi ? İSLAMIN güzelliğidir, israf haramdır sözüne biz uymuyoruz fakat Hristiyan dediğimiz medeniyeti öğrenmiş insanlar uyuyor. Onların Allahtan korktuklarının  % 10 kadar biz neden korkmuyoruz acaba? Söylediklerim genelleme değil istisna bir durumdur, kurallara uygun davrananlar başımızın tacıdır.”

HERŞEY DAHİL SİSTEM BÜYÜK SORUN

Turistlerin otellerden çıkıp çevre esnafına uğramadığı ve dükkanlarına gelmediği Her şey dahil uygulaması da israfın sorumlusu olarak gösterildi. Bir çok esnafın kepenk kapatmasına kadar varan sonuçlara yol açan her şey dahil uygulamasına isyan eden esnaf, “İsraf etmesinler istiyorsanız kaldırın şu sistemi. Otellerinden çıkmayan turistin bize de yararı olmuyor” dediler.