HABER – Muammer SOYLU

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, korona virüs sebebiyle 13 kişilik ekibi ile atölyesinde yapmış olduğu maske çalışmasının başarılarını adeta silip süpüren bir olaya imza attı. Türk Dil Bayramı’nın 743. Yıl Dönümü dolayısıyla saat 14.00’da Hacet Mahallesi Meydanı önünde bir basın açıklaması yapan Başkan Yücel, Karamanoğlu Mehmet Bey heykelinin açılışını yaptı.

Düzenlenen törene Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, belediye meclis üyeleri, belediye birim amirleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Yücel, Türkçenin yaşatıldığı parkın açılışı için özel bir tarih seçtiklerini ifade etti. Başkan Yücel, “Bugün 13 Mayıs Türk Dil Bayramı. Alanya’mıza kazandırdığımız bu muazzam meydanı, bu anlamlı gününün anısına Türkçeyi tarihte ilk kez resmi dil ilan eden Türk Hükümdarı Karamanoğlu Mehmet Bey anıtı ile taçlandırıyoruz” dedi.

AÇILIŞTA BÜYÜK HATA

Açılış töreninde büyük bir hata yapan Yücel, korona virüs sebebiyle uygulanan sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak adeta izdihama sebep oldu. Korona virüs salgını bitmiş gibi davranan Başkan Yücel, Alanya’da salgına karşı verdiği çabaları boşa çıkararak vatandaşlarında çok büyük tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, “Adem Başkan korona virüsü bitirmişte haberimiz yok. Bu davranış sana yakışmadı başkanım.” dediler.

ÇOCUKLAR DIŞARI ÇIKTI, ADEM BAŞKAN TÖREN YAPTI

Sanki vatandaşının korona virüse yakalanması için tören saatini özellikle seçen Başkan Yücel, yarattığı izdiham dışında ayrı tartışmalara sebep oldu. Bilindiği üzere 4 Mayıs tarihinde yapılan kabine toplantısı ile bugün 0-14 yaş arasındaki çocukların 11.00 – 15.00 arasında sokağa çıkabileceği belirtilmişti.

Alanya’da aileleri ile sokaklara çıkan 0-14 yaş arası gençlerin olduğu saate denk gelen tören ise akıllara, “Adem Başkan ne yapmaya çalışıyor?” sorusunu getirdi. Töreni iyice kalabalık ve içinden çıkılmaz hale getiren tören saatine de oldukça fazla tepki geldi.