ÖZEL HABER-Yüksel SOYLU

Türkiye’yi tehdit altına alan ve 10 Mart'ta ülkemize giriş yapan Corona virüsü nedeniyle okullar tatil edildi ve neredeyse tüm işyerleri kapatıldı. Alanya Özel Halk Otobüsleri de otobüs seferlerinin azaltılmasından dolayı garajda kaldı. Sanayi caddesi İş bankası arkasında bulunan Özel halk otobüslerinin toplandığı garaj otobüsler ile ağzına kadar dolup taşıyor. 92 adet halk otobüsü bulunan kooperatife ait otobüslerin hemen hemen yarısından çoğu parkta bekletiliyor.

Özel halk otobüs sahipleri ise konu hakkında açıklama yaparak, “Bu durumdan maddi olarak kaybımız var ancak mecburuz. Bu corona virüs salgını bitene kadar önlemlerimizi alacağız. Şoförlerimizin yarısı izinli çünkü sefer sayısı az olunca yapacak bir şey yok. Önce insan sağlığı diyoruz. Şoför arkadaşlarımız kuralları harfiyen yerine getiriyor. Yolculardan da şoför arkadaşlara yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Gerekli olmadıkça sokağa çıkmamalarını ve otobüs de ise aralıklarla oturup yolculuk etmelerini önemle vurguluyoruz.” dediler.

Araç sahipleri ise, “Bazı arkadaşlar kredi çekerek bu araçları satın aldılar. Yaşanan olaylar sonucunda bizimde bayağı bir maddi kaybımız olacak. İnşallah yetkililer de bizlere de yardımcı olurlar.” İfadelerini kullandılar.