Alanya Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine kendi aracınız ile gelmelisiniz. Bakımevi Demirtaş merkezden tabelalar ile yönü gösterilmektedir.

Sahiplenmeye gelirken yanınızda tasma kayış ve/veya taşıma kafesinizin olması gerekmektedir.

18 yaşından büyük olan Alanya’da ki ikametgâhını beyan eden, TC kimliğini yanında bulunduran kişilere hayvan sahiplendirilmektedir.

Sahiplendirme öncesinde 50 TL kimliklendirme ücreti Belediye Veznesine yatırılmalıdır.

Hayvan sahiplenme için dikkatinizde olması gereken hususlar;

Sahipleneceğiniz hayvana yeterli zaman ayırıp,ayıramayacağınızı sorgulayınız.

Sahiplendiğiniz yada bakmakta olduğunuz hayvanınızı,uzun süre hayvanı kapalı bir yerde tutmayınız.Onunla ilgilenmeyi ve dolaştırmayı ihmal etmeyiniz.

Sahiplenilen hayvanın refahını sağlamağa ve onun ihtiyaçları karşılamağa özen gösteriniz.Aksi takdirde sahiplenilen hayvanın aç ve susuz bırakılması,kötü muamaleye tabi tutulması hem insani değil hemde hayvanın travma yaşamasına neden olur.Ayrıca bu durumun 5199 sayılı kanunla yasaklandığını ve böyle bir durumla karşılaşıldığında hayvana kötü muameleden dolayı el konulup,sahibi olan kişiye de cezai işlem yapılacağını gözden uzak tutmamanız gerekir.

Sahiplenilen hayvanınızı,tasmali bir şekilde dolaştırmalısınız.Başıboş ve tasmasız hayvan dolaştırılması belediye kanunlarında cezai işleme tabidir.Hem de kontrolsüz olarak bırakılıp,hiçbir tedbir almadan dolaşması sağlanan hayvanlar ya çevredeki insanları ısırabilir yada bir trafik kazası gibi olası durumlara maruz kalabileceğini gözden uzak tutmayınız.

Sahiplenilen hayvanı çevrede dolaştırırken yanınız da eldiven taşıyın ve etrafa pislediğinde pisliğini eldiven yardımıyla alıp,çöpe atmalısınız.

Sahiplenilen hayvanı beslerken etrafa rahatsızlık vermemek için tüm tedbirleri almakla yükümlü olduğunuzu unutmayın.

Bir hayvanı sahiplenirken bu hayvanın ihtiyaçlarını karşılayıp,karşılayamacağınızı ve sağlık kontrollerini ve aşılamalarını (kuduz aşısı öncelikli) her yıl aksatmadan yaptırmayı gözden uzak tutmayın.

Bir hayvanı sahiplenirken ,sahiplenilen bu hayvan için uygun bir yer ayırmanız gerektiğini unutmayınız.

Sahiplenilen hayvanınızı sokağa terk etmeyin.Size bağlanan bu canın sokağa terki ona acı ve ızdırap vereceğini bunun da hayvan için psikolojik bir travmaya neden olduğunu gözden uzak tutmayınız.Ayrıca sahiplenilen hayvanını sokağa terk edilmesi durumu tespit edildiğinde üzerindeki çipin okunması ile sahiplendirme kayıtlarına bakılıp kimin bıraktığının belirlenip cezai işlem yapılacağını da gözden uzak tutmayınız.Eğer bakamıyorsanız sokağa değil de belediyemizin Geçici Bakımevine bırakmanız zorunludur.

Görevlilerimiz en kısa sürede size bilgi verecektir.Yada Geçici Bakım ve Rehabilitasyton Merkezimize giderek yukarıdaki kriterlere göre hangi amaçla,hangi hayvanı alabileceğinizi,ona zaman ayırıp ayıramayacağınızı , sağlık kontrolleri ile bakım ve beslenme giderlerini karşılayıp karşılayamacağınızı, hayvana kötü muameleye tabi tutmayacağınızı ve sokağa tekrar salınmayacağı konusunu da gözden geçirip siz de bu hayvanları sahiplenerek onları sıcak bir yuvaya kavuşturabilirsiniz.