Alanya’da 763 öğrenci, Afrin'de görev yapan askerlere destek vermek için okul bahçesine bedenleriyle 'Hepimiz Mehmediz' yazdı ve ay-yıldız ile zeytin dalı oluşturdu. Öğrenciler ayrıca duygu ve düşüncelerinin olduğu mektuplar yazarak destek için kendi aralarında 7 bin 658 TL para topladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de terörist unsurlara yönelik yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'e Alanyalı öğrencilerden anlamlı bir destek geldi. Barbaros Azakoğlu Ortaokulu'nda eğitim gören 763 öğrenci okul bahçesinde oluşturulan koreografi ile 'Hepimiz Mehmediz' yazdı ve Türk bayrağının simgeleri olan ay-yıldız ile zeytin dalı oluşturdu. Öğrenciler, ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak hep bir ağızdan 10'uncu Yıl Marşı'nı söyledi. Ayrıca okuldaki 694 öğrenci Afrin'e destek için başlattıkları kampanya ile 7 bin 658 TL para topladı ve duygu, düşüncelerinin olduğu mektuplar yazdı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, "Sınır ötesi harekatta ülkemizin bekası için kahramanca mücadele veren Mehmetçik'e destek vermek için böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri söyledi. Er, "Barbaros Azakoğlu Ortaokulu ailesi olarak sınır ötesi harekatta ülkemizin bekası için kahramanca mücadele veren Mehmetçik'e destek vermek, çocuklarımıza vatan ve millet sevgisini öğretebilmek noktasında bir farkındalık yaptık. 'Hepimiz Mehmediz' sloganı ile Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla burada Barbaros Azakoğlu ailesi olarak sadece görsel bir sunum değil aynı zamanda bir yardım kampanyası da başlattık. Kampanya kapsamında 7 bin 658 TL para topladık" dedi.

"MİLLETİMİZİN NELER YAPACAĞINI BURADAN TÜM DÜNYAYA HAYKIRIYORUZ"

Toplanan paradaki bu rakamın sadece sembolik olduğunu aktaran Müdür Er, "Önemli olan bizim Mehmetçik'imizin yanında ülke olarak durduğumuzu göstermek. Söz konusu vatansa bu ülkenin neler yapabileceğini burada manevi olarak göstermek istedik. Aynı zamanda 694 öğrencimiz de kendi duygularının olduğu mektupları mücadele eden Mehmetçik'imize destek için yazmış bulunmaktalar. Ülkemizin bekası söz konusu olunca milletimizin neler yapacağını buradan tüm dünyaya haykırıyoruz. Bizi bölemezler ve ayıramazlar, biz birlikte güçlü bir ülkeyiz" diye konuştu.