Türk Kızılay Derneği Alanya Şubesi, Olağan Genel Kurul toplantısı ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin konferans salonunda gerçekleşti. Tek liste ile gidilen olağan genel kurulda Türk Kızılay Derneği Alanya Şubesinin yeni Başkanı Dr.Mehmet Dikici oldu.

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ev sahipliğinde geçen kongreye, Kızılay Yönetim Kurulu Üyeleri, kamu kurum temsilcileri ve davetliler katıldı. Bir dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Dikici, 11 Aralık 2018 de derneklerinin ilçede açıldığını bugün de  ilk olağan genel kurullarını gerçekleştireceklerini söyleyerek Türk Kızılayı'nın yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Mehmet Dikici:”150 yıllık koca bir çınar olan Türk Kızılay Derneğinin tohumlarını üniversite hocaları olarak  ilçemize de dikmek istedik.54 üyemizin yer aldığı dernekte her meslekten insan görev yapmaktadır. Bizim en büyük hedefimizden birisi de Alanya merkezli bir kan bankasını ve  4 katlı bir Kızılay binası ilçemize kazandırmaktır. Bu merkezin bir katını idari bina, bir katını aş evi, bir katını kan bankası merkezi ve bir katını da eğitim ile konferans salonu olarak kullanmak istemekteyiz. Yolumuz uzun daha gidilecek, yardım edilecek çok insan var. Bugün hedeflerimize biraz daha yaklaşmak için ilk adımı atmış bulunuyoruz “diye konuştu. 

Konuşmanın ardından yönetim kurulu seçimi yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Yönetim kurulu şube başkanı Mehmet Dikici, yönetim kurulu üyeleri,  Hasan Basri Savaş, Durkadın Demir Ekşi, İsmail Topçu, Hanife Özen, Cemal Palamutçu, Ekrem Ali Kara oldu. Yönetim kurulu yedek üyeleri ise; Hasan Güneş, Selbinaz Dere Bağışlar, Reşat Duran , Rüştü Özgür Karamut, Hilmi Çetinkaya,Meryem Pınarbaşı, Yusuf Yur yer aldı. Şube denetçisi asil üye Erhan Kapu olurken yedek üye Özgül Erişen Oktay seçildi. Asıl delege Hasan Basri Savaş, yedek delege İsmail Topçu oldu.