Haber - Muammer SOYLU

Alanya’da pek çok bina kentsel dönüşüm ile yenileniyor. Dev inşaat şirketleri, binaları yıkıp tekrar yaparak ev sahiplerine tekrar teslim ediyorlar.

Ancak bu yıkımların hiçbir güvenlik önlemi alınmadan yapılması vatandaşları korkutuyor.  Bugün de 25 metrelik yol üzerinde eski Lider Paça Restoran üzerinde bulunan bina Kentsel Dönüşüm ile yıkılıyor. Alanya’nın en işlek caddelerinden birisi olan 25 Metreli Yolda ise trafik olağan akışıyla sürüyor. Binadan düşen dev taş parçaları ise geçen araçlar ve yayalar için büyük bir tehlike oluşturuyor. Emniyet güçlerinin yıkım işlemine hiç dahil olmadığı ve araçları ve insanları yönlendirenlerin ise inşaat işçileri olması da dikkat çekiyor.



"İNŞAAT YASAĞI NE OLDU?"


15 Mayıs’ta başlayan inşaat yasağına rağmen, Alanya’nın en işlek caddesinde yapılan bu çalışmalar vatandaşların tepkisine neden oldu. “Çalışma yapmak için inşaat yasağının başlamasını mı beklediler” diyen vatandaşlar, “Tam yaz geldi inşaatlar son buldu derken yeniden başladı. Üstelik bu sefer çok daha büyük bir yıkım işlemi var. İnşaatı yapanlar su sıkıyorlar ama bu toza engel olmuyor ve büyük bir ses kirliliği yaratıyor.” dediler.



 “BU NASIL KENTSEL DÖNÜŞÜM”

Alanya’nın tanınan ve sevilen isimlerinden Canan Şencan konuyla alakalı sosyal medya hesabı üzerinden tepkili bir paylaşımda bulundu. Şencan yaptığı paylaşımda, “Bu mudur kentsel dönüşüm? Binaların tek tek yıkılıp yerine aynısının dikilmesi? Yeşil alan yok, otopark yok. Benim bildiğim kenti dönüştürmek için belirli merkezler boşaltılır. Boşalan alanlara yeni bir imar planı yapılır. Bu alanlara parklar, açık ya da kapalı otoparklar, kültür, sanat ve spor merkezleri konur. Üç tarafımız inşaat geçen yıldan beri tozun, toprağın ve gürültünün ortasındayız. Bu bölgedeki tüm binaları dediğim gibi boşaltıp modern bir yere dönüştürseydiniz en azından bizler bu eziyete katlanmak zorunda kalmazdık. İnşaat yasağı da 15 Mayıs’ta başlamış. Güya…” dedi.