HABER - Gazete ALANYA

Tüm Dünya’da ve Türkiye’de etkisini sürdüren ve ikinci dalga korkusu yaşatan korona virüs vakaları iddialara göre bayramcıların tatile gelmesi ile Alanya’da artış gösterdi. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması ile enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğu harita üzerinden incelenebiliyor. Alanya bölgesini inceleyen Enver Çelik isimli bir vatandaş ise 15-20 gün önce hiçbir vakanın olmadığına dikkat çekerek şimdi sarı ve kırmızı lekeler oluştuğuna dikkat çekti.

KORONAYI BİZE GETİRDİNİZ

Çelik yaptığı açıklamada, “Apart ev bulana aşk olsun, sahiller çadır, banklarda yatanların, hattı hesabı yok, bu pandemi de, sizde bu tatil sevdası oldukça, bizde bu korona bitmez. 15-20 gün öncesinde Alanya ve civarında hayat eve sığar uygulamasında bir tane leke yoktu. Şimdi her yerde sarı mavi lekeler, bazı yerlerde kırmızı lekeler oluştu, yani koronayı bize getirdiniz. Büyük şehirlerde dev hastaneler var, ama Alanya’da ki hastanemiz nüfusa göre küçük, bu sizin tatil aşkınızın sonucu, Allah yardımcımız olsun.” dedi.

ALANYA’DA KARANTİNA İDDİASI

İddialara göre Alanya’da bayramcıların gelmesi ile yaşanan vaka artışından sonra Mahmutlar Mahallesi’nde 3-4 blok site karantina alındı. Vatandaşlar sahillerde sosyal mesafenin hiçe sayılması ve maske takılmaması sonrası yaşananların oldukça normal olduğunu belirterek, “Herkes dikkatli olmalı” dediler.

BAYRAM SONRASI VAHİM TABLO KORKUSU

Türkiye’nin dört bir yanından bayram tatili ile Alanya’ya akın eden tatilcilerin vaka artışında başrol oynadığını ifade eden vatandaşlar isyan etti. Bayram tatili bitiminden sonra herkesin memlekete dönmesi ile tedirgin bir 14 gün geçireceklerini belirten Alanyalılar, “Umarız vaka sayıları daha fazla yükselmez. Tatilciler gidince tedirgin bir bekleyiş içerisinde olacağız” dediler.