Gazipaşa ve Alanya ilçesinden aralarında iş adamı, çiftçi, sağlık çalışanı, güvenlik görevlisi, ve mühendislerin bulunduğu grup, bin 650 rakımlı Gökbel Yaylası'na çıktı.

Kar kalınlığının bir metreyi bulduğu bölgede, omuzlarındaki bayraklarla yaklaşık 1,5 kilometre yürüyerek yaylanın zirve noktasına ulaşan grup, burada Türk bayrağı açarak Mehmetçik için saygı duruşunda bulundu.

Grup, Mehmetçik'e desteğini göstermek için kar üzerine bedenleriyle "Afrin" yazdı.

Etkinliğe katılanlardan eczacı Hasan Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, birlik ve beraberliği pekiştirmek için bir araya geldiklerini ifade etti.

Afrin'de güvenlik görevlilerinin olumsuz hava koşullarına rağmen başarılı bir operasyon yürüttüğünü anlatan Yıldız, "Askerimizin, polisimizin başarısı göğsümüzü kabartıyor. Onların yanında olduğumuzu göstermek için havanın soğuk olmasına rağmen kar üzerine bedenimizle 'Afrin' yazdık çünkü Mehmetçik de çamurlu zorlu arazide operasyon yürütüyor." dedi.

Çiftçilerden Ramazan Tuna da Türk ulusunun yüzyıllardır ayakta olduğunu ve ayakta kalmaya devam edeceğini belirterek, her zaman Mehmetçik için dua ettiklerini söyledi.

Etkinliğe 3 yaşındaki kızıyla katılan Mahir Yıldız da birlik ve beraberliğin her zaman önemli olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Birbirimize kenetlenmek, Mehmetçik'e destek için karda kilometrelerce yok yürüdük. Bedenlerimizle 'Afrin' yazdık. Rabbim Afrin'de vatan savunması için mücadele eden tüm askerimizin, polisimizin yardımcısı olsun." (AA)