ÖZEL HABER – Yüksel SOYLU

Koronavirüs nedeniyle alınan tedbir kararları kapsamında açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vakit namazları ve Cuma namazlarının cemaatle kılınmaması gerektiği bildirdi. Cemaatle yapılacak olan namazlara bir süre ara verildiği ifade eden Erbaş, “Yaşanan olağanüstü durum dikkate alındığında cami ve mescitlerde namazların cemaatle beraber kılınmasına devam edilmesi halinde virüsün yayılma tehlikesi vardır. Bu amaçla İslam dini insan hayatını tehlikeye atacak uygulamalara cevaz vermez.

Tehlike ortadan kalıncaya kadar Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. Camiler, münferiden namaz kılmak isteyenler için açık kalacaktır.” ifadelerini kullandı.

ALANYA’DA İMAM GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Alanya Müftlüğü'nde görevli Kuyularönü Cami imamı Ercan Elmacı, ikindi namazı öncesi cemaate Türkiye'de görülmeye başlanan Corana virüs sebebiyle alınan tedbir kararlarından bahsetti. Elmacı, "Bir müddet namazlarımızı evlerimizde kılalım. İslam dini insan hayatına son derece önem veren bir dindir. Bu yüzdendir ki vakit namazları cemaatle kılınmayacaktır. Cuma namazları kılınmayacaktır. Camilerde ezanlar okunmaya devam edilecek, isteyen vatandaşlarımızın namazları münferiden eda edebilmeleri için  camiler açık tutulacaktır. Camilerimizde ezanlar okunmaya devam edecektir. Allah'ım hiçbir zaman milletimizin başına böyle bir salgın hastalık getirmesin." dedi.

Cami imamı Ercan Elmacı, virüs tedbirleri kapsamında getirilen cemaat yasağını vatandaşlarına bildirirken gözyaşlarına hakim olamadı. İkindi namazına gelen cemaat imam Elmacı’nın bu halini görünce duygulandılar.