Haber - Muammer SOYLU

Alanya’ya domates getirirken kamyonun frenleri patlaması sonucu yaşanan kazada Arif Şimşek ve Enes Putur ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Aradan geçen bir haftalık süreçte yoğun bakımda olan genç isim Enes Putur’dan iyi haber geldi.

Alanya hal esnafı Ali Putur oğlunun durumunun iyi olduğunu belirterek sosyal medyadan bir video paylaştı ve “Biricik oğlum geçirmiş olduğu trafik kazası sonrasında yoğun bakımdan çıkıp özel odaya alınmıştır duasını esirgemeyen mümin kardeşlerimizden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Konya halinden Alanya’ya domates götürmek için sabah saatlerinde Arif Şimşek ve Hal esnafı Ali Putur’un oğlu Enes Putur yola çıktılar. Domates yüklü kamyonun Alacabel’de bir anda frenleri patladı. Kamyonu kullanan Arif Şimşek frenleri patlak şekilde 3 viraj atlattı ancak kamyonu durdurmadı. Bu süreçte sürekli olarak yan koltukta oturan Enes Putur’a kamyondan atlamasını söyleyen Şimşek bir yandan da kamyonun uçuruma yuvarlanmaması için büyük bir mücadele verdi. Enes Putur’un atlamayı reddetmesi ile uçuruma yuvarlanmamak için Sürücü Şimşek kamyonu sağa çarparak yan yatırdı. Kamyon 42 metre boyunca sürüklendi ve durdu.

UCUZ ATLATILDI

Alanya’da oldukça sevilen 2 isme ilk müdahaleyi yolu kullanan vatandaşlar yaptılar. Olay yerine gelen sağlık ekipleri iki ismi de Konya Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdüler.

YOL KIRMIZIYA BÜRÜNDÜ

Bu arada domates yüklü kamyonun devrilmesinin ardından Alacabel yolu tamamen kırmızıya büründü. Adeta domatesle kaplanan yolda, hem temizlik hem de yan yatan kamyonu kurtarma çıkarma çalışmaları yapıldı.