HABER - Yüksel SOYLU

Alanya Limanında gerçekleşen etkinlikte, Alanya Gümrük Müdürü V. Orhan Mercanlı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, Gümrük Müdürlüğü personelince saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Gazipaşa Kaymakamı ve Alanya Kaymakam Vekili Ali Sakar Gümrük Günü Sebebiyle makamında ziyaret edildi. Gümrük Günü kapsamında Hizmette 35 yılını tamamlayan Gümrük Müdürlüğü personeli için hazırlanan Teşekkür Belgeleri takdim edildi.  Kaymakam Ali Sakar  ve Alanya Gümrük Müdürlüğü personeli Gümrük Günü etkinliği çerçevesinde Şehit Özel Harekat Polisi Coşkun Nazilli'nin Annesini evinde ziyaret ettiler.

Alanya Gümrük Müdürlüğü Hakkında:

Alanya Gümrük Müdürlüğü, Bakanlık Makamının 09.08.2017 tarihli ve 27137933 sayılı Onayı kapsamında “A sınıfı gümrük idaresi” olarak belirlenmiştir. Alanya Gümrük Müdürlüğü, Gazipaşa Havalimanı Gümrük Muhafaza Bölge Amirliği ve Alanya Gümrük Muhafaza Bölge Amirliği ile toplam  43 personelle hizmet vermektedir.

Gümrük Günü Hakkında:

Dünya ticaretinin %98’ inden fazlasını yöneten 180 ülkenin üyesi bulunduğu ve ülkemizin de kurucuları arasında olduğu Dünya Gümrük Örgütü ilk toplantısını gerçekleştirdiği 26 Ocak 1953 tarihinden yola çıkarak 26 Ocak gününü Dünya Gümrük Günü ilan etmiştir. Dünya Gümrük Örgütüne üye ülkelerce uluslararası düzeyde 26 Ocak Dünya Gümrük Günü, her yıl farklı bir tema belirlenerek kutlanmaktadır. 2019 yılı ve özellikle 26 Ocak Dünya Gümrük Günü için "Kesintisiz Ticaret, Seyahat ve Taşımacılık için AKILLI Sınırlar" sloganı belirlenmiştir. Bu slogan ile eşya, insan ve taşıma araçlarının uluslararası trafiğine dikkat çekilmektedir. “AKILLI sınırlar” anlayışı ile Ticaret ve seyahatin kolaylaştırılması, sınırlarda yürütülen işlemlerin basitleştirilmesi, standardize edilmesi ve uyumlu hale getirilmesi ve sınırların güvenliğinin sağlanması hususlarında önemli bir rol oynayan gümrük idarelerimizce; hammaddelerin sanayiye zamanında teslimi, haksız rekabetin azaltılması, yeni pazarlar için fırsat yaratılması, ticarete yönelik olarak şeffaf ve öngörülebilir koşulların oluşturulması ve netice itibariyle ekonomik büyüme ve iş fırsatlarına katkı sunacak meşru ticaretin kolaylaştırılması amaçlanmaktadır.