Özel Haber: Burcu MUTLU

Çoğalan dolandırıcılık olayları ülkemizde git gide artıyor. Özellikle sosyal medyada yaygınlaşan dolandırıcılıklar özellikle teknoloji ve giyim ürünlerinde oluyor. Bu dolandırıcılık olaylarından birisi dün Alanya’da bir vatandaşın başına geldi. koraycep2012.com isimli siteden uygun fiyatlı olduğu için bir Samsung marka telefon sipariş verdi. 05413708745 telefon numarasından görüştüğü yetkili önceleri satışı yapana kadar çok ilgili olduğunu ama daha sonra kendisiyle irtibat kuramadığını belirten mağdur vatadaş, başta durumu anlayamadığını söyledi.

Siparişte, kapıda ödemeli ve kontrollü kargo olarak anlaştığını belirten fakat gelen ürünün paketini açmasıyla şok olduğunu ifade etti.

Gelen ürünün siparişini verdiği telefonla alakası olmadığı gibi, kontrollü kargo olarak anlaşmasına rağmen almak istemediğinde kargo görevlisinin bunu kabul etmemesiyle ikinci bir şok yaşadığını vurguladı. Dolandırıcı firma böyle bir anlaşma yapmamıştır belirten görevlinin ardından, mağdur vatandaş firmaya ulaşmaya çalışmış fakat muhatap olacak kimseyi bulamadığını ve daha fazla insanları kandıramasınlar diye duyurulmasını istediğini vurguladı. Mağdur vatandaş, Facebook üzerinden ve kurdukları internet sitesi ile insanları dolandırdıklarını, insanların uygun fiyata, orijinal olmadığını bildikleri bir telefon sahibi olmak istediklerini ama insanları böyle kandırmalarının vicdansızlık olduğunu ifade etti.