Ramazan Bayramı'nın ilk günlerinde bazı bölgelerde Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hat kullananlar arama yapmak istediklerinde şebeke sorunuyla karşılaştı. Alanya’da bu şebeke sorunlarından nasibini alan bölgelerden biri oldu. Vatandaşların büyük tepki gösterdiği durum sonrası, “Deprem olur operatörler çöker, rüzgar eser çöker, bayram olur çöker... Her ay telsiz ücretini alınca sistem tıkır tıkır işliyor. Kimseyi arayamıyoruz anladınız mı arayamıyoruz!” şeklinde bu ve benzeri bir çok yorum geldi.

HERKES BİRBİRİNİ SUÇLADI

Bayramın ilk gününde ülkemizde hizmet veren GSM operatörlerinin tümü, yaşanan kesintinin ardından soluğu Twitter'da aldılar. Açıklama yapan şirketler, konuyla ilgili olarak kendilerinde bir sorun olmadığını ifade ederek topu diğer şirketlere attılar.

Geçtiğimiz eylül ayında İstanbul'da yaşanan depremin ardından GSM operatörleri hizmet verememiş ve üç operatöre toplamda 19.5 milyon TL'lik ceza kesilmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bayramda yaşanan kesintiden sonra bir kez daha konuyla ilgili soruşturma başlattı. Haberleşme Genel Müdürlüğü, GSM operatörleri üzerinde yapacağı teknik incelemesinden sonra bulgularını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na aktaracak ve nihai karar verilecek.