HABER - Gazete Alanya

Bir ajans sitesi olduğunu iddia eden web sayfası üzerinden oluşturulan ajans hizmeti sunduğunu iddia eden kötü niyetli kişiler, linklere tıklayarak özel bilgilerini kendileri ile paylaşan vatandaşları tuzağa düşürüyor.

Vatandaşlar telefonlarına gelen “www.oyunculukbasvuru.com sayın aday internet üzerinden yapmıs oldugunuz oyunculuk basvurunuz icin, Sizleri cekimleri baslayan sinema ve dizilerimiz'in on eleme secmeleri icin yukardaki linke 2 adet fotograf yukleyin.” şeklindeki mesaj ile şaşırıyor. Direkt mesajda ücret istemeyen ofise davet edilenlerden de fotoğrafları çekildikten sonra 700 TL’ye kadar ücret talep edilebiliyor. Ödeyemeyeceğini söyleyenlere de 3 taksit imkanı sunuluyor. Ancak söylenenleri yapıp kayıt yaptıranlar bir daha şirketten haber alamıyor.

Farklı yollarla ele geçirdikleri özel bilgileri kullanan dolandırıcılar, vatandaşların cep telefonlarına, korsan yazılımlar sayesinde gönderdikleri bu mesajlarla onları tuzağa çekmeye çalışıyor.

GEÇMİŞ YILLARDA DA AYNI ŞEKİLDE DOLANDIRDILAR

Sosyal medya kullanımındaki artış ve bilgi kirliliği ile geçtiğimiz yıllarda da aynı yöntemleri kullanan dolandırıcılar birçok vatandaşı tuzağına çekti. Aynı şekilde gönderilen mesajlar sonrası para isteniyor, ve yatırılan paralar sonrasında ajanstan bir daha haber alınamıyordu.

ŞİKAYET YAĞIYOR

Mesajlarla vatandaşları tuzağa çeken bu sahtekarlar hakkında yapılan şikayetler bitmek bilmiyor. Yapılan şikayetlerden bazıları şu şekilde;

“Sahtekarlar!Oyunculuk başvurusu olmadan,bu mesajı gönderiyorlar. www.oyunculukbasvuru.com Sayin Aday Internet uzerinden yapmis oldugunuz oyunculuk basvurunuz icin.Sizleri cekimleri baslayan Sinema ve Dizilerimiz'in on eleme secmeleri icin yukardaki linke 2 adet fotograf yukleyin MersisNo 5994491424636398 SMS IPTAL ICIN RED2264 YAZ 08505400939”

“Sahtekar anladık ta bu telefon numaralarını nasıl alıyorlar onu anlamadım.”

“Dolandırıcı Sahtekarlar, Hiç Bir Başvurumuz Yok Bir Resim İstiyorlar Utanmadan !! Milleti Aptal Mı Sanıyor Bunlar?”

“Şöyle bir baktımda nisan 2019 danberi bu şikayet internette dönüyor ve hiçbir Allah ın kulu devlet idarecisinin kılı kıpırdamamış ne cevap ne basına yapanların yanına kalmıyacak tarzında kulak çekme..maalesef hiçbirşey yok..Bunlarlada mı Başkanlar uğraşacak yahu..İlgili devlet kurumları ne yapıyor diye vatandaş soruyor?????”

“Dolandırıcılar yeni taktikler değiştirmeye devam ediyor. Cep telefonlarına bu SMS mesajları geliyor. Dolandırılmak istemiyorsanız gelen bu mesajları dikkate almayın. Yok illaki “belki ünlü olurum” diyorsanız, dolandırıldığınızda da sonra ağlamayın. Bizden uyarması..”