Haber: Gazete Alanya

Alanya’da son günlerde, üst üste bir çok yeni mekan açıldı. Bunlardan birisi de Sahil yolunda Şevket Tokuş Caddesi’nde bulunan ve yeni el değiştiren Mixx Lounge Cafe oldu. Bu işletmenin yeni sahibinin Ürdünlü olması dikkat çekerken, kural tanımamazlığı gözlerden kaçmıyor.

BETONTAN ŞELALE YOLDA

Keykubat Plajı üzerinde bulunan Mixx Lounge Cafe, 180 m2 tapulu olduğu halde, taşmalar ile birlikte 1000 m2 alanla sahili işgal ediyor. Kural tanımaz işletme, 3194 sayılı imar kanunu ile 32’nci ve 42’nci maddesi ile cezalandırılarak Alanya Belediyesi tarafından daha önce mühürlendi.

Ürdünlü iş adamının sahibi olduğu cafe, şimdi de yan tarafında bulunan mini golf alanını alarak sahilde 5 metre kazı yapılarak şelale yapmaya hazırlanıyor. Gazete Alanya olarak duyarlı vatandaşların ihbarlarını değerlendirerek yaptığımız araştırmaya göre, Belediye’nin bütün uyarılarına ve mühürlemelerine karşı, inşaatın devam ediyor.

KURAL TANIMAZ İŞLETME; MİXX LOUNGE CAFE

Belediyeler imar kanunun 3194 sayılı kanunun 32’nci maddesine göre, ‘ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece tespiti, fenni mesulce tespiti ve ihbarı veya herhangi bir şekilde bu duruma muttali olunması üzerine, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilir. Yapı mühürlenerek inşaat derhal durdurulur.

Bunun yanı sıra aynı kanunun 42’nci maddesine göre ise, bu maddede belirtilen ve imar mevzuatına aykırılık teşkil eden fiil ve hallerin tespit edildiği tarihten itibaren on iş günü içinde ilgili idare encümenince sorumlular hakkında, üstlenilen her bir sorumluluk için ayrı ayrı olarak bu maddede belirtilen idari müeyyideler uygulanır. Ruhsat alınmaksızın veya ruhsata, ruhsat eki etüt ve projelere veya imar mevzuatına aykırı olarak yapılan yapının sahibine, yapı müteahhidine veya aykırılığı altı iş günü içinde idareye bildirmeyen ilgili fenni mesullere yapının mülkiyet durumuna, bulunduğu alanın özelliğine, durumuna, niteliğine ve sınıfına, yerleşmeye ve çevreye etkisine, can ve mal emniyetini tehdit edip etmediğine ve aykırılığın büyüklüğüne göre, beş yüz Türk Lirasından az olmamak üzere, aşağıdaki şekilde hesaplanan idari para cezaları uygulanır’ ibareleri yer alır.

Buna göre Alanya’daki bu işletme bu maddelerin hiç birine uymayarak adeta kural tanımaz bir şekilde faaliyetine devam ediyor.

TADİLATA GİRERKEN İNSANLARIN VİCDANIYLA OYNADILAR

Geçtiğimiz haftalarda Alanya'da yaşayan Gazipaşalı Jandarma Uzman Çavuş Fatih Uysal’ın şehadeti tüm Alanya'yı yasa boğarken, bu işletme adeta bu şehadet haberinden faydalanıp tadilata gireceği dönemde "Şehidimiz var kapalıyız" diyerek bir günlüğüne kapılarını kapattı. Vatandaşlar tarafından örnek işletme olarak değerlendirilen cafe, aslında insanların vicdanıyla oynadığını gizlemiş oldu.