Alanya Huzurevinde kalan 20 yaşlı ile Alanya ilçesinde hizmet veren Çocuk Evlerinde koruma altında bulunan 16 çocuk bir ilki gerçekleştirerek, kuşaklar arası kaynaşmanın güzel bir örneğini sergiledi. “Dedeler torunlarına balık tutmayı öğretiyor” projesi kapsamında yaşlılar ve çocuklar İncekum Orman Kampında bir araya geldi. Aile sıcaklığının yaşandığı etkinlikte çocuklar ebeveyn, yaşlılarda evlat hasretini giderdi.

Proje kapsamında İncekum Orman Kampında kamp alanında biraya gelen yaşlılar ve çocuklar önce tanıştılar. Daha sonra yaşlılar çocuklara balık tutma teknikleri ve inceliklerini anlattılar. Karma balık tutma ekiplerin oluşturulmasının ardından ‘rast gele’ diyerek oltalar denize atıldı. Tutulan balıkların tekrar suya bırakılmasıyla çocuklara hayvan sevgisi ve çevre bilinci aşılanmaya çalışıldı. En çok balık tutan dede-torun ekibine hediyeleri takdim edildi.

Etkinliğe katılanların birlikte gerçekleştirdiği piknikte yaşlılar çocuklara, anılarını, tecrübelerini aktardılar, çocuklar ise büyüklerinin tecrübelerinden faydalandı. Gün boyunca süren etkinliklerde yaşlılar ve çocuklar keyifli vakit geçirdiler.