Alanya Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar’ında denetim ekipleri ile birlikte katıldığı denetimlerinde,  tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında işyerlerinin genel hijyen durumu, personelin maske kullanımı, çalışanların sosyal mesafe kuralına uyup uymadığı, üretim ekipmanlarının temizliği ve çalışanların temizlik kurallarına riayeti denetlendi. Denetimlerde üretimde kullanılan malzemelerin ve satışı yapılan gıdaların son kullanma tarihleri ile gıda tebliğine uygun olup olmadığına bakılarak, işyerlerin kurallara sıkı bir şekilde uymaları için uyarılarda bulunuldu.

Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar denetim sonunda yaptığı açıklamada;" Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Çin'in Vuhan kentinde orta çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgını nedeni ile ilçe müdürlüğü olarak bu zorlu süreçte gerekli tedbirlerimizi aldık. Bu süreci en iyi şekilde atlatmak için aldığımız kurumsal ve bireysel tedbirler ile her zaman üreticimizin ve tüketicimizin yanında yer aldık. Vatandaşlarımıza hizmetleri aksatmadan ulaştırmak için tüm personelimizle birlikte koordineli bir şekilde çalıştık. Bu zorlu süreçte bir yandan üretimimizin aralıksız devam etmesi için üreticilerimize, her zaman olduğu gibi hep destek olmaya çalıştık. Teknik personellerimiz, sürekli üreticimizi ve yetiştiricilerimizi tarlasında, ahırında, serasında ve bahçesinde ziyaret ederek üretimimizde, bir aksama olmasın diye gerekli teknik desteği verdiler. Diğer yandan tüketicilerimize gıdanın sağlıklı bir şekilde ulaşması için denetimlerimize 12 ay boyunca olduğu gibi sıkı bir şekilde devam ettik.

Ramazan Bayramı süresince özellikle tüketimi artacak unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller gibi gıda ürünlerini üreten ve satan işletmelerin denetimlerine, Ramazan ayı boyunca olduğu gibi bayram süresincede ağırlık vereceğiz. Denetimlerimizde, hijyen ve gıda denetimizin yanında işletmelerin korona virüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında alınan tedbirlere uyup uymadığınıda sıkı bir şekilde kontrol ediyoruz. Bayram süresince ilçe müdürlüğümüzde nöbetçi gıda denetim ekiplerimiz görev yapacak. Vatandaşlarımız bayram öncesi ve bayram süresince gıda ile ilgili her türlü sorunlarını Bakanlığımızın (Alo Gıda 174) hattına ve İlçe Müdürlüğümüze bildirebilirler. Bu zorlu süreci hep birlikte atlatmak dileğiyle “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” diyerek tüm üreticilerimizin ve halkımızın Ramazan Bayramını kutlarım.”dedi.