HABER – Gazete ALANYA

Her ikisi de mesleğinde başarıları ile konuşulan usta diş teknisyeni Orhan Dursun ve su motor tamircisi Mehmet Soylu, Konya’nın Bozkır ilçesinde kırk yıl önce komşu daha sonra arkadaş daha sonrasında ise ahbap oldular. İlerleyen yaşları sebebiyle emekli olduktan sonra Dişçi Orhan Dursun Antalya’ya, motor tamircisi Mehmet Soylu ise Konya’ya yerleşti. Her iki dost yıllarca birbirlerini arasalarda bir türlü bulaşamadılar.

ÇOCUKLARI BİR ARAYA GELDİ

Gazetemizin sahipleri Soylu ailesinin ata dostları olan, Konya Bozkır’da bir zamanlar diş teknisyenliği yapan Orhan Dursun ve ailesi ile tam kırk yıl sonra Alanya’da buluşup hasret giderdiler. Aslen Bozkır Üçpınar Mahallesi’nden olan Orhan Dursun (80) ile hemşehrisi Mehmet Soylu (83)’nun çocukları Yüksel ve Muammer Soylu, Alanya’da yaşayan Orhan Dursun’un kızları Ayşe Kibar’ın evinde buluşarak hasret giderdiler.

BABANIZ CENNETLİK

Yüksel ve Muammer Soylu’nun ata dostu olan Orhan Dursun, “Babanızla tam kırk yıl önce tanışıktık. Acı tatlı çok mazimiz var. Bir ayrıldık bir daha kırk yıl boyunca hiç̧ görüşemedik. Babanız o bölgenin en iyi su motor tamirci ustasıydı. Bozkır ve çevresindeki Seydişehir, Ahırlı, Yalıhüyük, Hadim, Akseki gibi ilçelerde babanız çok su motor tamirine gitti. Bu bölgelerdeki dikilen akağaçların yetişen meyve ve sebzelerin suyunu benim kırk yıllık dostum sağladı. Ondan Allah razı olsun dağdaki kurtlar, kuşlar onun tamir ettiği su motorları sayesinde su içti” dedi.

Öte yandan ata dostları Alanya’da buluşmalarının ardından bol bol sohbet ederek hasret giderdiler. Eski anılar anlatılarak geçmişteki anılar tazelendi.