Haber: Erkan UYSAL

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi Alanya basınıyla biraraya geldi. ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni tanıtmak düzenlenen kahvaltıya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan, AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ile basın mensupları katıldı.

Kahvaltıda önce konuşan AGC Başkanı Dim, "Bugün Alanya'nın çok önemli bir sosyal tesisindeyiz. Artık Alanya'nın bir devlet üniversitesi ve donanımlı bir hastanesi var. Yıllardır siyasilerin vaat ettiği hastane artık açıldı. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

'Bize büyük katkısı oldu'

Yazan da, "ALKÜ ile hastaneyi ortak kullanmaya başladık. Bunun bize çok büyük katkısı oldu. Değerli akademisyenler de kadromuza dahil oldu.

'Diş Hekimliği Fakültesi'ni hayata geçireceğiz'

ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş de, "Hem ALKÜ hem hastane kazandı ama asıl kazanan Alanya oldu. 42 öğretim görevlimiz var. Tıp Fakültesi çok daha hızlı büyüyor. Eylül ayında hemşirelik bölümünü açacağız. Fizyoterapi ve tıbbi laboratuvar teknikleri bölümü açacağız. Eylülde Diş Hekimliği Fakültesi'ni de hayata geçirmek istiyoruz. Alanya burada bir sağlık merkezi olacak" ifadelerini kullandı.

'Türkiye'de bunun örneği yok'

Yazan da, "Epey süredir hastanenin açılma beklentisi içindeydik. Mevcut hastanenin yetersizliği verilen hizmeti istesek de istemesek de etkiliyordu. Hastane bir ev taşımaya benzemez. Fiziki aparatların çoğu taşındı. Yatan hastaların yoğun bakım dahil taşınma işlemleri başladı. Burada bir hastanın burnu dahi kanamadı. 300'e yakın hastayı kimsenin kılına zarar vermeden taşıdık. Bu bir gün içinde oldu. Türkiye'de bunun örneği yok. Sağlık hizmeti kesintiye uğramadı.

417 yatakla hizmete başladı. Sağlık turizminde Alanya'yı bir yere getirelim.

İlk gün 450 hastaya baktık. Hiçbir sorun yaşanmadı.

Sağlık turizmiyle ilgili soruyu da cevaplayan Yazan, "Sağlık turizminde bir federasyon kurduk. İlk sağlık turizmi araştırma ve uygulama merkezini kurduk. TURSAF olarak da müthiş bir kazan kazan politikası güttük. Alanya ve turizm için çalışmaya devam ediyoruz. Yurt dışından farklı doktor gruplarını getireceğiz. Yurt dışından hastalar, tatile gelenler tedavi olmak için direkt Alanya'ya gelecek. Onlara vereceğimiz uygun imkanlarla onlar bizim reklamımızı yapacak. Karşılıklı mutabakatlar sağlandı. Türk cumhuriyetleri, Orta Doğu ve MENA ülkelerini ülkemize çekmek için çalışmalarımız devam ediyor. Federasyonun bu toplantılarını rapor haline getirip muhatap bakanlıklara sunulacak. Alanya'yı sağlık turizminde merkez haline getirmek için çalışacağız" dedi.

'Organ nakli de olacak'

Ambulans helikopterle ilgili soruya da cevap veren Yazan, "Yanık ünitesi başvurusu yaptık. Organ nakli de olacak. Organ nakli başladığında istesek istemesek de ambulans helikopter olacak" diye cevap verdi.