HABER - Gazete ALANYA

Alanya’da vatandaşlar yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir hafta sonu ve Pazartesi ile Salı günlerini evlerinde geçirecekler. Güvenlik güçlerinin tedbirleri sıkılaştırdığı Alanya’da saat 17.00 itibari ile gün içerisinde açık olan market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilerde kapandı. Bir çok mahallesinde adeta kuş seslerinden başka bir şey duyulmaz olan Alanya’da vatandaşları yasak boyunca Sahil, park ve sokaklarda denetim yapan polis ve jandarma ekipleri araçlarla devriye gezerek kontrol edecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Pazar, Pazartesi ve Salı günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler kapalı olacak. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 4 gün süresince ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilecek. Yine bu günlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve servis şeklinde satış yapabilecek .

Ayrıca 24 Mayıs Pazar gününe (bayramın birinci günü) münhasır olmak üzere aziz şehitlerin anne, baba, eş, çocuk ve kardeşleri ile ihtiyaç halinde refakatçileri, şehitlerin kabirlerini ziyaret edebilecek. Talepleri halinde şehit yakınlarının şehitliklere ulaşımları valilik/kaymakamlıklarca sağlanacak. Gül, çay, meyve, hububat, kesme çiçek vb. bitkisel ürünlerin üretimi, sulaması, işlenmesi, ilaçlaması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar da 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.