Haber: Erkan UYSAL

Son olarak Alanya Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı ve birim amirleri Hasbahçe Mahallesi sakinleriyle biraraya geldi. Sak Park Kafe'deki toplantıda konuşan Müdür Çakmaklı, "Ekibimiz Alanya'nın huzur ve güvenliği için çalışıyor. Her semtin, mahallenin sorunları farklı. İlçede bir trafik yoğunluğu var. 300 bine takın bı ilçede 150 bine yakın araç var. Caddeler, sokaklar ve park yerleri bu sirkülasyona çok da uygun değil. Bir trafik sorunumuz var. Bunu çözmek için çeşitli denetimlerde bulunuyoruz. 75 bin aracı denetimden geçirdik. 19 bin araca ceza uyguladık. 4 bin araç da trafikten men edildi. Motosikletlerle ilgili sorunlar var. 47 bin 95 kayıtlı motosiklet var. Motosikletleri ulaşım aracı olarak da şov aracı olarak da kullanan var. 11 bin 500 motosiklete denetim yaptık. 1500'ünü de trafikten men ettik. Servis araçlarının denetimini yaptık. Yazın yoğun bir şekilde kaldırımda motosiklet sürmeyle ilgili sıkıntılar vardı. Bununla ilgili 10 bin broşür bastırdık. Bunun da karşılığını almaya başladık.

'370 UYUŞTURUCU OPERASYONU YAPTIK'

Uyuşturucu bütün ülkenin sorunu. İlçede uyuşturucu ile ilgili mücadelemiz sürüyor. Uyuşturucu ile ilgili özel bir birim kurduk.

Önemli olan bunun küçük yaştaki okul gruplarına inmeden bunun önünü kesmek. Yıl içinde uyuşturucuyla ilgili 370 operasyon yaptık. 81 kişi tutuklandı.

Bu çalışmalarda 60 kilo esrar ele geçirildi. 500 gram kokain, 3500 uyuşturucu hap yakalandı. Burada insanların çocuklarını daha iyi takip etmesi gerekiyor. Çocuklar boş zamanlarını nerede geçiriyor, kimlerle takılıyor bunu iyi takip etmek gerekiyor.

'110 BİN KİŞİYE GBT YAPTIK'

Denetim noktalarımız var. Bölgemiz bir turizm bölgesi. Burada yaşanabilecek bir olay dünya basınınsa geniş yer alabiliyor. 100 bin 200 kişinin GBT'sini yaptık 2 bin kişiyi adalete teslim ettik. Alanya yoğun göç alan bir yer. Kimlik bildirimine çok önem veriyoruz. Vatandaşın kimlik bildirimi sayesinde yakaladığımız kişiler de var.

'KURACAĞIMIZ SİSTEM EN MODERN OLACAK'

MOBESE kameralarımız var. MOBESE kameraların olayların aydınlatılmasında önemli. Bunları kullanıyoruz. MOBESE kamerası sayılarının artması lazım. Milli Savunma Müsteşarlığı ile ilgili MOBESE kameralarının yapılmasıyla ilgili bir çalışmamız var. 361 MOBESE kamerası kuracağız. Kuracağımız sistem en modern olacak. Bu sistem diğer ilçelerle uyumlu olacak. Gazipaşa'dan giren bir kişi Kaş'tan çıkana kadar takip edilebilecek. Yaz sezonu öncesi bunu devreye alıp daha güvenli bir turizm sezonu hedefliyoruz.

'80 BİN HARİTA BASTIRDIK'

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin çalışmaları var. Turistler için 80 bin harita bastırdık. 2240 işyeri ziyaret edildi. En ufak bir sorun yaşanmadan turizm sezonunu geride bıraktık. Bizim yaptıklarımız bunlar ama biz çıtamızı yükseltmek istiyoruz. Mahallelere gidip sorunları not alıyoruz" dedi.