Antalya Barosu ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ev sahipliğinde düzenlenen Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni ve güçlü bir enstüman olan İstanbul Sözleşmesi konulu toplantının ikincisi bugün yapıldı. İlki 9 Şubat’ta gerçekleşen toplantıda alınan sonuçlar bir kez daha konuşuldu.
TKDF Başkanı Canan Güllü’nün görüntülü arama ile iştirak ettiği toplantıda 9 Şubat’tan bugüne Türkiye’de konuyla ilgili yaşanan gelişmeler de konuşuldu. Canan Güllü, 9 Şubat Alanya toplantısının sonuçlarının bugün hazırlanan kanun tasarısına vesile olduğunu söyledi.
Antalya Barosu Alanya Kadın Hakları Kurulu üyeleri, STK temsilcileri, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı, Devlet Hastanesi, Emniyet Müdülüğü ve ALKÜ temsilcisinin katıldığı toplantıda 9 Şubat toplantısında alınan kararların uygulanmasına yönelik yöntemler konuşuldu. Toplantıyı Antalya Barosu Alanya Kadın Hakları Kurulu üyesi Avukat Halime Şenli Bilgin değerlendirdi.  Şenli şöyle konuştu “9 Şubat toplantımız çok başarılı geçmişti. Toplantıya sokakta mücadele eden tüm kurumlar katılmıştı. Emniyet, adliye, hastane, basın, üniversiteler ve stk’lar katıldı. Ondan sonra hızlı gelişmeler oldu. O toplantıda konuşalan bir konu vardı. Manavgatta öz babası tarafından tecavüze uğrayan çocuk vardı. Onun hikayesi bu toplantıda gündeme geldi. Sonra ayşe arman yazdı. Sonra adana daki 3 yaşındaki çocuga tecavüz gündeme geldi ve bunlara duyulan tepki ile şu an yasa değişikliği gündeme geldi. Kanun değişikliği söz konusu ve bunun köklerinda Alanya’daki 9 Şubat toplantısı yatıyor. Bugün ikinci toplantımızı yapıyoruz ve yine verimli geçiyor. Bu arada Antalya Valiliği, 7 Mart’ta bir genelge yayınladı. Tam da bizim toplantımızın konusuydu genelge. Valilik izim toplantımızın konusu olan kadına yönelik kadınla şiddetle mücadele konusunda İstanbul Sözleşmesi ışığında yapılması gerekenleri yayınladı. Tüm kamu kurumlarında yapılması gerekenler belirtildi.”