3 Dönemdir devam eden başkanlık görevini sonlandırma kararı alan Ali Akkaya’nın ardından, onun yerine aday olan Mehmet Yüksel ve Recep Çalış, seçimlerde başkanlık için yarıştı. Şoförler Odası seçimlerinde üyelerin katılımının oldukça yoğun olduğu gözlenirken, Antalya Odalar Birliği Başkanı Adlıhan Dere, oda başkanları ve üyeler katıldı.  Genel Kurul’un başladığı anlarda bazı üyelerin gerginliğe sebep olduğu öğrenilirken, odaya üye olmalarına rağmen, mevcut başkan Ali Akkaya tarafından gizlice üyeliklerinin silindiklerini iddia eden üyeler, gerginliğe neden oldu.

Olayın çözülmesinin ardından, Genel Kurul, Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları, dün Afrin'de şehit olan Gazipaşalı şehit Fatih Uysal ve tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlaldı. Genel Kurul’daki katılımcılara, mevcut Başkan Ali Akkaya'nın başkanlığı süresince yaptığı faaliyetleri içeren videosu izletilerek, denetim kurulu raporu ile bilanço gelir gider tabloları okundu.Daha sonra Şoförler Odası Başkan adayları ve mevcut Başkan Ali Akkaya konuşmalarını yaptıktan sonra seçime geçildi. 

KAZANAN ÇALIŞ OLDU

Yapılan seçimin ardından saat 17.00'de açılan sandıklara göre, 1449 üyesi olan Şoförler Odası seçiminin kazananı Recep Çalış oldu. 3 dönemdir aday olan Çalış, 3'üncü adaylığında başkanlık koltuğunu kazandı. 1341 kişinin oy kullandığı seçimde, 739 oy Recep Çalış alırken, 598 Mehmet Yüksel ve 4 geçersiz oy sayıldı. 

ALİ AKKAYA'NIN YIKILDIĞI AN

Mevcut Başkan Ali Akkaya'nın seçim sonuçlarının paylaşılması ile birlikte üzüntüsü gözlerden kaçmadı. Adaylardan Mehmet Yüksel'i desteklediği bilinen Akkaya, Recep Çalış'ın kazanması ile adeta yıkıldı.

İşte Recep Çalış'ın listesi:

YÖNETİM KURULU ASİL

Zafer Gürses

Ali Türkyılmaz

Ali İhsan Topal

Adem Kahya

Ömer Ünal

Şaban Şahin

Kerim Özkaya

Hasan Topçu

YÖNETİM KURULU YEDEK

Kerim Aldemir

Mustafa Yiğit

Sait Tıkmak

Emine Çorbacı

Muhsin Gülden

Hasan Polat

Mehmet Türkyılmaz

Murat Koca

Hasan Solak

DENETİM KURULU ASİL

Ahmet Sevimler

Hüseyin Turgut

Mevlüt Süvari

DENETİM KURULU YEDEK

Akgün Özaşık

Hacı Ali Yoğurtçu

Hakan Çalışkan