Haber: Erkan UYSAL

MHP İlçe Teşkilatı tarafından 'İl Olmak Alanya'nın Hakkı' adlı imza kampanyası gerçekleştirildi. Parti binasında startı verilen imza kampanyasına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, MHP'li belediye meclis üyeleri, bazı oda başkanları ile çok sayıda partili destek verdi. Parti binasında konuşan MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu yıl 2 kez Alanya'yı ziyaret etmiş, belediyenin toplu açılış ve temel atma törenlerine iştirak etmiş ve Alanya'nın il olmayı hak ettiğini söylemişti. Genel başkanımızın Alanya'yı savunan bu halkı çağrısına kulak vermek, kamuoyuna bunu duyurmak ve Alanya'nın il olmasını sağlamak için buradayız. Alanya 2 üniversitesi, havalimanı ile bugün il olma statüsünde altyapısıyla hazır bir yeterlilikte. İl merkezine uzak olması da Alanya'nı il olmasındaki haklı bir gerekçe. Bize göre bir yer il olacaksa bu yer Alanya olmalı. Geçmiş dönemde de birtakım bilim adamlarının bu konuda çalışmaları var. Bahçeli'nin dile getirdiği Alanya'nın il olması noktasındaki talebinin gerçekleşmesi için 100 bin imza hedefiyle bir kampanya başlatmış bulunuyoruz.

Bu kampanya için MHP olarak çağrıda bulunuyoruz. Tüm siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini ve idarecileri bu kampanyaya katkı vermeye davet ediyoruz. İnşallah 2018'de Alanya İl Teşkilatı'nda sizleri ağırlamak istiyoruz" dedi.

'ALANYA  47 İLDEN FAZLA VERGİ ÖDÜYOR'

Başkan Yücel de, "3, 5, 4 yıldır mikrofonu elime aldığım her yerde sokakta ya da herhangi bir yerde şehrimizin dünyanın en güzel şehri olduğunu ifade ediyorum. Bizim şehrimiz 79 milletten insanın yaşadığı bir medeniyet şehri. Dünyada eşi benzeri az görülen bir şehir. Büyükşehir Yasası'nın uygulanabilirliğini siz de bizim gibi biliyorsunuz. Şehrimizin yıllardan beri göbeğini kendisinin kesmesi davulun birinde tokmağın birinde olmaması isteği var. Herkesin yıllardan beri dile getirdiği il konusunu gündeme getirdiğimizde bürokratından her kesime kadar söylediğimizde artık Alanya'nın kabuğuna sığmadığımı söylüyor. 17 ilden büyük olduğunu, 47 ilden daha fazla vergi verdiğini söylediğimizde herhalde il olmak Alanya'nın hakkı diye düşünüyorum. İnşallah bunun da öncülüğünü yapmış oluruz" diye konuştu. Sonra ilk imzayı Yücel atarak imza kampanyasını başlattı.