Özel Haber: Muammer SOYLU

Alanya’da 6 yıl boyunca başarılı bir şekilde görev yaptıktan sonra Antalya’ya, oradan da Sivas'a İl Emniyet Müdürü olarak atanan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Sivas Valisi Davut Gül’e yönelik yapılacak operasyona önlem alarak,  büyük takdir toplayan Turgay Çalışkan, Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişliği görevine getirilmişti. Başmüfettiş Turgay Çalışkan, Antalya’da yaklaşık olarak 2 yıl görev almasının ardından emekli oldu.

SOY İSMİNE YAKIŞANI YAPTI

2004 yılında Alanya’ya gelen Turgay Çalışkan, görev süresi boyunca Alanya’da suç oranını gözle görülür bir düzeye indirdi. Yasadışı ve haksız kazanç sağlayan yüzlerce çete üyesini hapse gönderdi. PKK terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen ve eylem hazırlığındaki bir canlı bombayı gözünü karartarak hayatı pahasına yakalamış, Alanya’da çok sayıda insanın hayatını kurtarmıştı. Bu hareketiyle kamuoyu tarafından, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan  ‘Soy ismine yakışanı’ yaptı şeklinde Alanyalıların gönlünde taht kurdu.

KAHRAMANLIĞI KONUŞULMUŞTU

Zamanın Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi aldığı önlemle büyük bir başarıya imza attı. Müdür Çalışkan,  15 Temmuz Cuma gecesi saat 22.00 civarında meydana gelen FETÖ'nün darbe girişiminde, oluşturduğu özel ekiple Sivas Valisi Davut Gül’e yönelik gerçekleştirilecek operasyonu önlemek amacıyla başarılı bir çalışma sergiledi. Vali Gül’ü zırhlı bir araçla alarak önce güvenli bir yere daha sonra da Valiliğe getiren Sivas İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan Sivaslıların gönlünü fethetmiş, bu davranışıyla ismini bütün Türkiye duymuştu.

AVUKATLIK YAPACAK

Görev yaptığı bütün il ve ilçelerde başarı çalışmalarıyla ön plana çıkan, Alanyalıların gönlünde taht kuran ve 3 gün önce emekli olan Polis Başmüfettişi Turgay Çalışkan, avukat olarak hayatına devam edeceği öğrenildi.

Gazete Alanya Ailesi olarak Türkiye’nin başarılı Emniyet Müdürlerinden birisi olan Turgay Çalışkan’a yeni atılacağı avukatlık mesleğinde başarılar dileriz.