Hediye merasimine Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan başta olmak üzere, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Oba Mahalle Muhtarı Şeref Gürkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Oba Mh. Muhtarı Şeref Gürkan tarafından yapılan açıklamada hediye edilen bayrakların halkımızın düğün ve asker uğurlama gibi önemli günlerinde kullanılması amaçlandığı, bu nedenle Oba Mahallesi ve çevresindeki camilerde görev yapan Din Görevlilerine Türk Bayrağı hediye edildiği ifade edildi.

Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından yapılan konuşmada ise Vatan, millet, bayrak ve ezan sevgisinin bizim en önemli manevi değerlerimiz olduğu, gençlerimize ve çocuklarımıza da bu değerlerimizi aktarmamız ve yaşatmamız gerektiği, inancımız, bayrağımız, vatan toprağımız uğrunda hiç çekinmeden varlığımızı feda edebileceğimiz, Ay-yıldızlı bayrağımızın asla inmeyeceği, minarelerden yankılanan ezan seslerinin de asla dinmeyeceği ifade edildi.

Şehitlerimizi ve gazilerimizi de rahmet ve minnetle anan Müftü İlhan bu anlamlı çalışmadan dolayı Oba Mahalle Muhtarlığına ve desteklerini esirgemeyen Alanya Belediyesine teşekkürlerini iletti.