Kur’an Kursu Öğreticileri ayrıca Koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında “Sağlığınız İçin Maskeler Bizden” sloganıyla gönüllü olarak hem maske üretiyorlar hem de ücretsiz olarak halka ulaştırıyorlar. Giritlioğlu Mustafa Uğuz Camii’nin çok amaçlı salonunda üretilen maskelerin bir kısmı ise Alanya Belediye Başkanlığı ekiplerine teslim edilerek maske ihtiyacı olan her vatandaşa ulaşması sağlanıyor.

Maske üretim çalışmalarını yakından takip eden ve maske dağıtımı hakkında açıklamalarda bulunan Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan şu ifadelere yer verdi:

“Alanya Müftülüğü olarak içerisinde bulunduğumuz bu sıkıntılı dönemde farklı konularda, farklı hususlarda halkımızın yanında yer almaya ve bu sıkıntıları bir nebze de olsa giderebilmek amacıyla elimizden geleni yapmaktayız. Korona virüs salgını nedeniyle bugün toplumda en çok ihtiyaç olan maske ihtiyacını karşılama noktasında da Fığla Mahallesindeki Giritlioğlu Mustafa Uğuz camiinin altı katındaki geniş bir alanda Kur’an Kursu Öğreticiliğimiz öncülüğünde kurmuş olduğumuz sistemle maske üretiyoruz.

Her alanda olduğu gibi üretilen bu maskelerle de halkımızın yanında yer almak, onların gönüllerinde yer edinmek bizim için önemlidir. Bu vesileyle maske üretimine öncülük eden ve kapı kapı, sokak sokak dolaşarak halkımıza maske ulaştıran Kur’an Kursu Öğreticilerimiz Medine Karacabay’a, Saliha Demir’e ve Serap Sabancılara çok teşekkür ediyorum. Yine bu çalışmamızda yer alan diğer bütün Kur’an Kursu Öğreticilerimize ve Kur’an Kursu öğrencilerine de teşekkür ediyorum. Yapılan bu hayrın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, en kısa zamanda bu salgından kurtulmayı Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum.” dedi.