Alanya Belediyesi’nin mecliste belirlenen bütçesi ise 405 Milyon TL. Alanya Belediye Başkanı yaptığı konuşmasında Eylül ayında güzel organizasyonlar yaptığını belirterek” 35 ülkeden katılımın olduğu Triatlon yarışlarını başarı ile gerçekleştirdik. 2019’da yine Triatlon organize edeceğiz. 4 günlük Caz Festivalini de başarıyla tamamladık. Organizasyonlarda emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve katılım sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugünlerde coşan Alanyaspor’umuzun yönetimden taraftarına kadar herkese teşekkür ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da kutluyor daha coşkulu ve anlamlı bir şekilde geçmesini ümit ediyorum" dedi.

AK PARTİ’DEN KALEM BÜTÇESİNE ELEŞTİRİ

2019’un mali bütçesi tartışmalı bir şekilde onaylandı. Ak Parti ve MHP grubu arasında tartışma çıktı. 405 Milyon TL hakkında açıklama isteyen Ak Parti “2019 özel kalem bütçemiz 9 buçuk milyon. 2018’de 8 milyonluk bir bütçe ayırmışız. 5 milyon lira harcamışız. Bu özel kalem bütçesinin düşmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

BAŞKAN YÜCEL’DEN JET CEVAP

Kalem müdürlüğü bütçesi hakkında eleştirilerde bulunan Ak Parti grubuna jet cevap geldi. Başkan Yücel “Sanırım 2 yıl önce özel müdürlüğümüzün bütçesini arttıralım diye ilk teklifi siz etmişsiniz. Bu günleri düşünerek mi yaptınız? Biz Alanya'da yaptığımız tüm organizasyonu özel kalem bütçesinden yapıyoruz.  Bu memlekette 3 defa genel seçim, 2 defa referandum, krizler geçirdi. Keşke bunları eleştirirken bunlar ne diye bir eleştirildi diye baksaydınız da ona göre bir istatistik yaparak getirseydiniz daha uygun olurdu. Buradaki kurumların yükünü kimin aldığını çok iyi biliyorsunuz. Ben daha fazla bir şey demek istemiyorum" dedi.