Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Abdulhamit  Gül Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Alanya Hasta ve Hasta Yakınları Sosyal Tesisi'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşma yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,” İddia ediyorum ki biz biraz daha gayret edersek, iyi tanıtırsak 2023'te sadece sağlık turizminden 50 milyar dolar kazanacağız. Bu da bizim tüm cari açık problemini çözecek” dedi.

“SAĞLIK TURİZMİNDEN 50 MİLYAR DOLAR KAZANACAĞIZ”

Alanya'ya kazandırılan sağlık tesislerinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Çavuşoğlu,”  Eğitimin yanı sıra Alanya'ya kazandırılan sağlık tesisleri dolayı çok mutluyum.  Konaklı ve Payallar bölgesinde 500 yataklı hastane yakın zamanda hizmete açılacak.  Alaaddin Keykubat Üniversitesi için arazinin hazır ve tıp fakültesi de yapılacak. Geçen sene 45 milyon turist ağırladık. 2023'te 70 milyon turist ve 70 milyar dolar gelir hedefliyoruz İddia ediyorum ki biz biraz daha gayret edersek, iyi tanıtırsak 2023'te sadece sağlık turizminden 50 milyar dolar kazanacağız. Bu da bizim tüm cari açık problemini çözecek" diye konuştu.

“HASTA ÖLMEDEN, ADALETİN GECİKMEDEN TECELLİ EDİLMESİ LAZIM”

Adalet Bakanı Gül ise ‘Hasta ölmeden, adaletin gecikmeden tecelli edilmesi lazım’ diyerek yaptığı açıklamada; "1 Ocak'tan itibaren adliyede vatandaşımız davasını açınca vatandaşa belge veriyoruz. Ey kardeşim, senin davanı 100- 150 günde bitireceğiz. İşte belgesi budur. Biz bunu bitirmeyi taahhüt ediyoruz; çünkü geç gelen adalet, adalet değildir. 2, 3, 5 yıl sürecek dava kesinleşecek; ondan sonra 'Al sana, adaletini veriyoruz'. Geçmiş olsun. Bana şimdi lazım. Hasta ölmeden, adaletin gecikmeden tecelli edilmesi lazım. O binaların içerisinde adaletin tesisi binaların yapılmasından önemli. Adliyenin kapısından giren vatandaşımıza 'Evet, ben hakkıma ulaştım. Adaleti tecelli eden hakimler, savcılar; Allah memleketimizden devletimizden razı olsun' dedirtmek bizim en büyük görevimizdir" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de 'Mezara kadar sürecek' dediği 'Cumhur İttifakı’nın, Alanya'ya önemli kazançları olacağını belirtti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise tesisin, sosyal belediyecilik anlayışının en iyi örneklerinden biri olduğunu söyledi. Alanya'nın, nüfusu ile 22 ilden büyük olduğunu vurgulayan Yücel, tesisin hasta yakınları için otel konforunda tasarlandığını dile getirdi. Yücel, 'Cumhur İttifakı'nı zaferle taçlandıracaklarını da söyledi. Tesiste konaklayan Dursun Tan da fizik tedavi gören hastası için Sivas'tan geldiğini, tesiste 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verildiğini kaydetti.

Sonrasında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Adalet Bakanı Gül, tesisin açılış kurdelesini kesti. Açılışa ayrıca Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya AK Parti milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Atay Uslu, Kemal Çelik ile MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ile çok sayıda davetli katıldı.