HABER – Gazete ALANYA

Alanya’da İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge ile pazar tezgahlarına getirilen tedbirler ve sosyal mesafe kuralına uymayan pek çok vatandaş gözlemleniyor. Alanya Cuma Pazarı’nda tezgahlar arasındaki mesafenin 3 metre olmadığı ve adeta birbirlerine yapışık kurulduğu görülürken vatandaşlar durumdan çekindiklerini ancak mecbur olduklarını ifade ettiler.

MANAVDA İZDİHAM

Tüm Türkiye’de yayılmaya devam eden ve özellikle 65 yaş ve üzeri vatandaşlar risk oluşturan Korona virüs yüzünden Alanya’da birçok vatandaş temel ihtiyaçlarını alarak evlerine dönüyorlar. Ancak bugün Alanya’da bir manavda kaydedilen görüntüler sosyal mesafe kurallarına uyulmadığını gözler önüne serdi. Adeta dip dibe alışveriş yapan vatandaşlar yapılan uyarılara aldırış etmedi.

DENETİMLER YAPILMIYOR

Alanya Belediyesinin gerekli denetimleri yapmadığının ortaya çıktığını ifade eden vatandaşlar, "Böylesine önemli ve ciddi bir konuda denetim ve yaptırımları yerine getirmeyen yetkilileri görevlerini layıkıyla yapmaya davet ediyoruz. Hepimizin sağlığı söz konusu" şeklinde konuştular.